ШТА КАДА СЕ ВРАТИТЕ СА ОДМОРА? Дарија Кисић открила да ли морате у карантин

tanjug

28. 08. 2020. у 16:24

ШТА КАДА СЕ ВРАТИТЕ СА ОДМОРА? Дарија Кисић открила да ли морате у карантин

Фото Тањуг

ЗАМЕНИЦА директора Инстититута за јавно здравље Србије др Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас да деца која су са родитељима била на одмору у подручујима где има веће трансмисије вируса корона не би требало да одлазе у школе већ да наставу прате онлине путем све док не истекне максимални период инкубације како би се спречило могуће ширење заразе.

Он истиче да је важно да ту не буде злоупотреба и да се та препорука не схвати као да су деца ослобођена од наставе, а да могу да обављају друге активности.

- То је у циљу спречавања инфекције и опет је сада важна свест грађана и неће бити никаквог надзорног органа нити инспекције већ апелујемо на грађане да се понашају са највећим степеном одговорости како би ситуација што се тиче ширења инфекције била стабилна - рекла је Кисић на конференцији за новинаре.

Она је навела да Кризни штаб апелује на грађане да када се врате из места у којима има веће трансмисије у наредних 14 дана максимално смање контакте.

Епидемиолог Предраг Кон рекао је да је за децу није потребно више од 10 дана јер се показало да инкубација корона вируса веома ретко траје дуже у дечјем узрасту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)