СТЕФАНОВИЋ У ПОСЕТИ МИЛЕШЕВИ: Поводом 800 година манастира Хеликоптерска јединица ће подићи велики крст (ФОТО)

Новости онлине

20. 08. 2020. у 15:53

СТЕФАНОВИЋ У ПОСЕТИ МИЛЕШЕВИ: Поводом 800 година манастира Хеликоптерска јединица ће подићи велики крст (ФОТО)

Фото: МУП

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас, након посете манастиру Милешева, да Министарство унутрашњих послова ангажовањем Хеликоптерске јединице на постављању крста на врху Титеровац жели да пружи помоћ и да допринос обележавању 800 година постојања манастира.

„Јубилеј који обележава манастир Милешева, 800 година постојања, велики је празник за српски народ. Министарство унутрашњих послова даjе скрoмни допринос тиме што ће помоћи цркви да се подигне велики крст, који ће бити симбол вере и љубави“, рекао је Стефановић.

Министар се захвалио Епархији милешевској на пријатељском дочеку и изразио наду да ће и у будућности бити сличних пројеката у којима ће Министарство унутрашњих послова моћи да пружи допринос очувању српске традиције.

Епископ милешевски Атанасије Ракита захвалио се министру на помоћи и подршци у подизању крста који je, како је навео, симбол онога што је најсветије и најдрагоценије - љубави, истрајности, пожртвовања и постојаности.

Атанасије је истакао да је Епархија одлучила да поводом обележавања јубилеја, 800 година постојања манастира, подигне крст на врху Титеровац изнад манастира на висини од готово 1.000 метара, у знак захвалности свима онима који су пружили допринос очувању и развоју манастира кроз историју.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)