КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ: Активно заражено 9.000 људи, четири петине са лакшом клиничком сликом, маске ћемо још дуго носити

Танјуг

среда, 12. 08. 2020. у 08:58

КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ: Активно заражено 9.000 људи, четири петине са лакшом клиничком сликом, маске ћемо још дуго носити

Фото: Танјуг

ЗАМЕНИЦА директора Института "Батут" Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је да се ситуација стабилизује на подручју читаве земље, а да су добри бројеви резултат поштовања превентивних мера.

- Не сме бити опуштења, а маске ћемо носити дужи временски период - истакла је Кисић Тепавчевих за РТС.

Указујући да је епидемиолошка ситуација све повољнија, она је истакла да не сме бити опуштања, јер је сваког дана "значајан" број тестираних позитиван на корона вирус.

- Имамо мањи притисак на здравствени систем, али је готово 9.000 људи са активном инфекцијом у Србији, четири петине је у кућној изолацији, али то је значајан број који нам каже који су то потенцијални резервоари заразе који могу да шире инфекцију - упозорила је Кисић Тепавчевић.

Према њеним речима, морамо сви да се понашамо као да преносимо инфекцију.

Она је навела да се и у Београду и Новом Саду бележи пад броја заражених, али да су нови бројеви и даље високи и додала да се повећава број заражених у Кикинди, где се прати епидемиолошка ситуација.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Kurcubic

12.08.2020. 09:36

Ne razumem ove slobodno letece izjave po medijima clanova kriznog staba , kako se kome prohte i svidi. Ne vidim potrebe da se svako od njih eksponira kojekuda i iznosi nesto sto je vec tri puta receno. Imaju jedanput dnevno redovnu konferenciju za stampu i molim, izvolite. Kakva je to sebepropaganda ? Sta to treba da znaci ?

Vojvoda Moracki

12.08.2020. 09:46

Ima li iko da ovoj zeni objasni da niko vise ne vjeruje u ovu farsu?! Evo, prije neki dan sam radio test na antitijela i ispostavilo se da sam ih razvio. Moja djeca takodje. To znaci da smo bili bolesni - jedino ne znam kad. Radio sam sve vrijeme u kompaniji koja zaposljava 700 ljudi. Svakodnevno sam sa, bar, 150 njih, bio u stalnom kontaktu. Niko se nije zarazio. Prica o koroni, kao i histerija oko nje je farsa!