ЗБОГ ТВ ХЕПИ, КОНТРОЛА РАДА РЕМ: Поредили лечење крава и жена

Бета

10. 08. 2020. у 15:27

ЗБОГ ТВ ХЕПИ, КОНТРОЛА РАДА РЕМ: Поредили лечење крава и жена

Фото: ТВ Хели

ЗАШТИТНИК грађана је покренуо поступак контроле Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ).

Разлог је прилог на ТВ Хепи, у коме је поређен медицински захват на крави и на женама.

- На основу сазнања добијених из средстава јавног информисања, у којима се наводи да је 9. авуста 2020. године, око 8:50 часова, национална телевизија 'Хепи' емитовала прилог у коме је поредила медицински захват на крави, односно животињи, и женама - правећи тако директну паралелу између жена и крава, Заштитник грађана је по сопственој иницијативи покренуо поступак контроле законитости и правилности рада Регулаторног тела за електронске медије, у складу са чланом 24. став 1. Закона о Заштитнику грађана - саопштено је из канцеларије Заштитника грађана.

У наведеном прилогу, који говори о методу лечења стерилитета код крава, препоручује се да се он, из разлога економичности, примени и на жене.

Између осталог, предложено је да доктори медицине и гинеколози похађају курс на Ветеринарском факултету што би, по мишљењу аутора, допринело расту наталитета, а трошкови лечење стерилитета жена по методима које се примењују код крава били би знатно повољнији.

- Потребно је да Регулаторно тела за електронске медије у року од 15 дана достави изјашњење о свим чињеницама и околностима које се односе на предметни случај и обавести да ли је покренуло поступак контроле рада националне телевизије на којој је емитован наведени прилог, као и о исходу контролног поступка - стоји у допису Заштитника грађана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Miki

10.08.2020. 19:46

Ajde ljudi budimo realni, šta smo do sada gledali na nacionalnim frekvencijama? Tuče, oralni seks, seks, psovanje, pretnje, mahanje pištoljima, ozoniranje i još mnogo toga. Da li je REM ikada, ali IKADA izrekao neku kaznu? To bi trebalo proveriti.

Gradimir Radivojevic

10.08.2020. 20:09

Ko dozvoljava ovoj raspaloj televiziji da ima Nacionalnu frekvenciju, prvo treba poći od vlasnika a onda i o katastrofalnom programu, voditelji diletanti i neobrazovani i nestručni da vode program ?????