У СРБИЈИ: На болничком лечењу од короне 4.400 пацијената

Танјуг

31. 07. 2020. у 11:53

ДИРЕКТОРКА Института за јавно здравље Батут и члан Кризног штаба Верица Јовановић каже да се тренутно на болничком лечењу налази 4.400 пацијената оболелих од ковид 19.

У СРБИЈИ: На болничком лечењу од короне 4.400 пацијената

Д. Миловановић

Она је навела да је и даље највећи број заражених у Београду, затим у Новом Саду, Шапцу.

Развоју вакцине против вируса корона највећи допринос дају најразвијеније земље, а Јовановић каже да више од 120 компанија ради на производњи цепива.

"Вакцина представља најсигурнију методу у борби приотив вируса корона и основни начин да се пандемија у свету, односно епидемије у земљама регулишу", нагласила је Јовановић.

Упитана колико се деце лечи у болницама у Србији, Јовановић је навела да у је КБЦ Драгиша Мишовић, који је задужен и за лечење најмлађих пацијената из Београда и околине, тренутно на лечењу осам малишана.

"Најмањи број оболелих је међу децом. Међутим, треба пратити здравствено стање и деце посебно у породицама где међу одраслима има заражених и на време се јавити лекару", закључила је она.

Она је још једном нагласила да је у борби са вирусом тренутно најефикаснија меторда примена мера - социјална дистанца, маске, прање руку, дезинфекција простора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)