Постигнут договор министра и студената: Више рокова и бенефициране цене током лета

Љ. Б.

08. 07. 2020. у 10:40

Постигнут договор министра и студената: Више рокова и бенефициране цене током лета

Фото: Ж. Кнежевић

Омогућили смо више рокова за испите као и да студенти остану у домовима током лета сходно обавезама које имају на факултетима. Као што смо рекли на првом састанку студентски домови неће прекидати са радом током лета. Цена хране и смештаја током летњих месеци неће бити комерцијална већ бенефицирана према захтеву који су студент тражили. Средства су обезбеђена и о томе је обавештена Влада Србије - ово је рекао министар просвете Младен Шарчевић, који је са студентима одржао састанак.

Студенти који су Ковид позитивни смештени су ученички дом „Стеван Чоловић“, а они са израженијим симптомима смештају се у здравствене установе где могу да добију адекватну негу.

 

Представници студената из студентских домова замолили су да се укине потврда са факултета коју доносе у ресторане којом се омогућава исхрана, што ће такође бити омогућено.

 

Према речима министра, у договору са Конференцијом универзитета Србије (КОНУС) четврта тачка захтева, да се омогући још један додати испитни рок у августу,била је испуњена након првог састанка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)