ЗАХВАЛНОСТ МЕДИЦИНАРИМА: Мирсад Ђерлек у посети пиротској Општој болници

В. Ћирић

24. 10. 2021. у 18:06

МИРСАД Ђерлек, државни секретар у Министарству здравља, рекао је данас у Пироту, да се лекари већ годину и по дана боре за животе грађана и да су положили испит, када је реч о вакцинацији.

ЗАХВАЛНОСТ МЕДИЦИНАРИМА: Мирсад Ђерлек у посети  пиротској Општој болници

Фото: В. Ћ.

Ђерлек је приликом посете пиротске Опште болнице где је разговарао са руководством те здравствене установе на чијем је челу др Горан Петровић, изнео податак да је вакцинисано 78 одсто медицинара запослених у тој установи, и да је 10 одсто прележало ковид.

У име предеседника Репубике и Минстарства здравља захвалио се свим медицинарима у Србији, за све што су урадили у протеклом периоду. Истовремено демантовао је наводе у појединим медијима да недостају медицинска средства за лечење ковид пацијената и додао да је држава учинила све што је у њеној моћи д а обезбеди средства за борбу против епидемије.

- Изградили смо 3 ковид болнице, реконструисали 4 клиничка центра, у току је обнова 19 општих болница, имамо довољно кисеоника и најсавременију опрему и лекове-закључио је Ђерлек.

Дирекор пиротске Опште болнице др Горан Петровић, казао је да се у овој болници од ковида тренутно лечи 55 пацијената из целог округа и да  је један пацијент интубиран, као и да је клиничка слика оболелих нешто боља него у ранијем периоду.  

Преко 80 одсто преминулих пацијената у пиротском округу није било вакцинисано против заразе. Заменик градоначелника Милош Цолић, упознао је Ђерлека са контролама које се у граду спроводе сходно одлуци о ковид пропусницама, да су надлежне иснпекције већ кренуле у контроле објеката и затворених простора и д аимају разумевање угоститеља.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: НАШИ ХЕРОЈИ: Интервју са докторком из ковид амбуланте

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)