ПРОЈЕКАТ "ОПТИ-БАЈК 2": Бициклистичке стазе спона између Србије и Мађарске

Ј.Л.

21. 10. 2021. у 14:19

У СУБОТИЦИ почиње реализација пројекта “Опти - бајк 2”, савременог развојног пројекта наше регије у служби бициклиста, који је подржан у оквиру трећег конкурса Интеррег-ИПА Програма прекограничне сарадње Мађарска—Србија.

ПРОЈЕКАТ ОПТИ-БАЈК 2: Бициклистичке стазе спона између Србије и Мађарске

Grad Subotica

“Опти-бајк 2” је наставак већ успешно реализованог ИПА пројекта чији су главни корисници локална самоуправа Града Суботице, док је мађарски партнер локална самоуправа Града Томпе. Захваљујући финансијској подршци ЕУ, у оквиру овог пројекта биће изграђена бициклистичка стаза у Хајдукову од Улице Бориса Кидрича, у правцу Бачких Винограда, у дужини од 1500 метара, а на подручју града Томпа, уз Главни пут бр. 53, у дужини од 493  метара. Укупна вредност пројекта приближно износи 566.000 евра, од тога допринос ЕУ износи 387.775 евра.

Главни циљ пројекта је оптимизација саобраћаја у пограничној зони планирањем и изградњом бициклистичких стаза, а важан је начин афирмације бициклистичког саобраћаја да он буде не само омиљена већ и безбедна алтернатива у саобраћају за све.

- Такође, ова инвестиција доприноси и превенцији саобраћајних незгода, а самим тим и повећању безбедности у саобраћају, повећању броја туриста који саобраћају бициклом, као и јачању свести о здравом начину живота и еколошком приступу - кажу у суботичкој Градској управи.

Комисија је оцењивала понуде достављене на јавни позив за извођење грађевинских радова и изабрала најповољнију, поднету од стране “Јаворник доо” из Суботице, чија понуда износи 32.122.543,76 динара без ПДВ-а. Ускоро ће бити потписан и уговор.

Реализација инвестиције трајаће од 1. новембра 2021. до 30. априла 2022. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)