СРЦЕ ЗАИГРАЛО ЗБОГ НАШИХ ОФИЦИРА! Родитељи и родбина једва дочекали да честитају најмилијима

С. Б. М.

12. 09. 2021. у 09:33

ЧИМ су шапке најмлађих официра Војске Србије полетеле увис, а обезбеђење склонило ограде око Дома Народне скупштине, очеви, мајке, сестре, девојке, пријатељи потрчали су да загрле своје војнике, своје најмилије!

СРЦЕ ЗАИГРАЛО ЗБОГ НАШИХ ОФИЦИРА! Родитељи и родбина једва дочекали да честитају најмилијима

Фото В. Данилов

Овај дан чекали су четири године и дуже, па нико није крио ни осмехе, али ни сузе радоснице.

Поносни родитељи погледом су тражили своју децу, а када би их спазили, трчали су ка синовима и кћерима како би им честитали први чин. Међу најбржима били су Димитријевићи из Крагујевца, који су љубили и грлили свог сина Ђорђа. Гледајући га у униформи, поред оца који је такође официр, мајка Горица брисала је сузе и блистала од среће.

- Велики је ово дан за нас. Толико је било одрицања, непроспаваних ноћи. И када је уписао Академију, знала сам - то је то... да заувек одлази из родитељског гнезда. Данас, осећај је неописив и то се само може доживети. Овај понос и радост пожелела бих сваком родитељу. Ђорђе је кренуо очевим стопама и веће среће за мог супруга нема - говори Горица Димитријевић.

Фото В. Данилов

Крстиће из Зрењанина предводио деда Војислав

Из Перлеза крај Зрењанина пут престонице на промоцију су кренули Крстићи. Њих дванаесторо дошли су да пожеле срећу у даљој каријери и војничком позиву Милану. Младог официра са поносом је грлио деда Војислав у традиционалној ношњи. Због промоције, из далеког Детроита из Сједињених Америчких Држава долетео је и његов ујак Милан Крагујевац.

- Неописив је ово осећај. Пуно нам је срце. Не постаје неко официр Војске Србије сваки дан и зато су сви моји најближи данас овде, због мог сина. Његов чин ћемо прославити код куће, уз музику, игру и гозбу баш онако како доликује - говори пресрећни отац Златомир Крстић.

Међу 139 кадета који су промовисани у официре био је и Немања Азарић из Бањалуке. Његови родитељи Драган и Сања једва су проговарали од узбуђења.

- Данас сам најсрећнији родитељ на кугли земаљској - говори пуковник Драган Азарић. - Наш старији син Стефан академију је завршио пре две године, а данас је наш млађи син Немања добио официрски чин. Обојица су кренула мојим стопама, да часно служе својој земљи и народу. Нема срећнијег и поноснијег оца од мене. Живела Војска Србије и живела Република Србија. Наш понос је бесконачан јер волимо нашу отаџбину и војску.

Поносни родитељи и данас ће још уживати у друштву своје деце, а већ сутра они ће морати да се јаве у касарне у које су прекомандовани и где ће убудуће служити држави.

 

ЛАНЕ БЕЗ ПРОСЛАВЕ

РОДИТЕЉИ нових официра нису крили задовољство због одржавања промоције испред дома Народне скупштине. Многи су се бојали да ово неће доживети и да ће као и прошле године кадети бити промовисани у официре у кругу Војне академије. Наиме, због пандемије вуруса корона, присуство родитеља и пријатеља свечаности тада било је забрањено.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)