ВУЛИН: Успех припадника војне полиције је тријумф воље (ФОТО)

Novosti online

03. 09. 2021. у 14:26

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је данас завршној, четвртој фази такмичења „Чувар реда“ на краљевачком полигону „Берановац“, где се припадници војних полиција Руске Федерације, Ирана, Катара, Кипра, Казахстана и Србије надмећу за медаље у „Трци хероја“.

ВУЛИН: Успех припадника војне полиције је тријумф воље (ФОТО)

Фото: МУП

- Војска Србије и на овај начин доказује колико је раме уз раме са најзначајнијим, најбројнијим армијама света. Има бројнијих армија од наше, али тврдоглавијих, упорнијих и обученијих нема - истакао је министар Вулин, на чију се иницијативу, док је обављао функцију министра одбране, такмичење „Чувар реда” по први пут одржава у Србији на полигонима Берановац и Жича.

Према његовим речима, војни полицајци данас су показали да могу да се носе са свима у свету, да су изузетно обучени, али изнад свега мотивисани.

- Ово је тријумф воље. Свако може да научи и да се припреми да истрчи 12 километара, али само онај ко је заиста врхунски мотивисан може себе да остави на овој стази и да учини све да би победио - рекао је министар.

Војска Србије, како је истакао, увек је показивала у вежбама са другим армијама колико напредује и колико се у задњих неколико година слика наше војске променила.

- Захваљујући раду сваког припадника Војске Србије, огромном патриотизму и ентузијазму, али и захваљујући врховном команданту Војске Србије Александру Вучићу и огромном улагању наше земље у обуку, опрему и стандард свих наших припадника, можемо да кажемо да је наша Војска гарант не само мира и стабилности у Републици Србији, већ и на  читавом Балкану. Снажна Војска Србије, снажна Србија и миран Балкан - нагласио је министар Вулин.

Такмичење на коме учествују припадници војних полиција „Чувар реда” део је Међународних армијских игара под покровитељством Министарства одбране Руске Федерације, на којима учествује око 270 тимова из више од 40 земаља, међу којима су и тимови Војске Србије.

Игре се одржавају на територији Русије и 10 земаља суорганизатора, међу којима је по први пут и наша држава.

БОНУС ВИДЕО: ПОБЕДИТИ ЈЕ ЧАСНО: Шојгуова заменица присуствовала отварању такмичења војних полицајаца

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)