ТИОДОРОВИЋ: Момак (32) је преминуо ноћас од ковида, колико још младих треба да умре да људи схвате да је једини лек вакцина!

Novosti online

02. 09. 2021. у 12:15

МЛАДИЋА од 32 године убила је ноћас корона у ковид болници у Крушевцу, а претходно је био здрав, али и невакцинисан, наводи проф. др Бранислав Тиодоровић, епидемиолог и члан кризног штаба за борбу против ковида-19.

ТИОДОРОВИЋ: Момак (32) је преминуо ноћас од ковида, колико још младих треба да умре да људи схвате да је једини лек вакцина!

Фото: Принтскрин ТВ Прва

- Момак, који је био 1989. годиште, преминуо је прошле ноћи у ковид болници у Крушевцу. Пре него што се заразио био је здрав, није имао никакаве хроничне болести, али није био вакцинисан. Заиста не знам шта још треба да се деси и колико младих људи треба да умре да би људи схватили да нам је једини лек вакцина. Зар за ових годину и по дана нисмо научили да корона не бира, да се никад не зна ко ће како проћи с том болешћу и да, нажалост, и млади из пуног здравља могу да премину - каже за Курир проф. Тиодоровић и додаје:

- Молим људе, најпре младе, да се вакцинишу и да тиме мисле и на себе, али и на све оне око себе које могу заразити, а чији имунитет је ослабљен годинама или коморбидитетима. Нико никада није рекао да вакцина сто посто штити од заражавања, али је доказано да у огромној већини случајева има ефекта у спречавању тежих клиничких слика и смртности.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)