НИШЛИЈЕ СКИНУЛЕ ДУА ЛИПУ: Лик певачице која заступа ставове "велике Албаније" на "Пуминој" реклами накратко се појавио у Србији

Ј. Ћ. - Б. Ца.

01. 09. 2021. у 08:00

НАПУЋЕНЕ усне Дуа Липе тешко да су Нишлије намамиле у "Пумин" бутик. И слабо упућеном потрошачу вероватно нису могли да промакну ставови и пропаганда ове британске певачице пореклом из Приштине која годинама уназад заступа идеје о "Великој Албанији" и отцепљењу Косова.

НИШЛИЈЕ СКИНУЛЕ ДУА ЛИПУ: Лик певачице која заступа ставове велике Албаније на Пуминој реклами накратко се појавио у Србији

Слика Липе је замењена дан касније у нишком тржном центру

Како се лик ове светске звезде, која не крије своје великоалбанске националистичке идеје, нашао на рекламном паноу спортске радње у Нишу - питање је које је мучило житеље Ниша, од када су излог продавнице спортског бредна "Пума" у нишком ТЦ "Делта планет", као и рекламне паное у трговини прекриле слике згодне Албанке која се прославила у Великој Британији. Неки од њих су се јавили и нашој редакцији, желећи да скрену пажњу на ову врсту неправде.

- Верујем да "Пума" ту рекламу поставља свуда по нашој земљи, али чуди да не знају њен став према Србији - рекао је читалац "Новости" у писму нашој редакцији. - Како да неко ко активно и ангажовано шири лажи о нашој и албанској историји може да се појави на билбордима који красе домаће тржне центре? На овај начин исмева се и омаловажава српски народ и гура прст у око, у време када је статус јужне српске покрајине осетљив. Ако не поштујемо себе, зашто би нас други поштовали!

Продавачице из прозваног локала у Нишу кажу да су имали само један случај да се муштерија пожалила што баш Дуа Липа промовише бренд у Србији. Када смо, међутим, сугестије наших читалаца и "Пуминих" купаца послали на мејл Компанији "Н - спорт" која је дистрибутер овог бренда за нашу земљу, одреаговали су муњевито. Већ од уторка ујутро "Пумину" продавницу и хол Тржног центра краси други лик.

- Најљубазније вам захваљујемо на сугестији и добронамерној критици - речено нам је у "Н-Спорту д.о.о".

- Маркетиншки визуал је део глобалне кампање бренда "Пума", намењен само "Пума" продавницама, као што је продавница у Нишу. Визуал ће бити промењен.

Липа је иначе пре око годину и по тражила од компаније "Епл" да се на мапама њихових уређаја јасно виде границе Косова и Палестине, окачила је фотографију заставе "велике Албаније" на којој су границама Албаније придодати делови Србије, Црне Горе, Македоније и Грчке. Након тога је на друштвеним мрежама покренута жустра расправа, реакције многих јавних личности, петиције па и позиви да се бојкотује Липина музика.

ПОРЕКЛО СА КОСОВА

ПЕВАЧИЦА Дуа Липа већ годинама на друштвеним мрежама редовно објављује постове подршке независности Косова, где је и живела неко време као тинејџерка. Рођена је 1995. године у Лондону. Родитељи су јој се 1992. године тамо преселили, бежећи од рата на простору бивше Југославије. Отац Дукађин Липа бави се маркетингом, а члан је и косовског бенда "Ода", а мајка Анеса ради у туризму. Добитница је значајних награда у индустрији забаве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)