НА СНАЗИ НАРАНЏАСТИ МЕТЕОАЛАРМ: Вратио се тропски талас - ево какво нас време очекује наредне недеље

Новости онлајн

08. 08. 2021. у 09:55

ЗА крај радне недеље најављене су високе температуре, у неким местима ће бити и 37 степени, а на снази је наранџасти метеоаларм.

НА СНАЗИ НАРАНЏАСТИ МЕТЕОАЛАРМ: Вратио се тропски талас - ево какво нас време очекује наредне недеље

Фото: Депоситпхотос/Илустрација

Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је упозорење на високе температуре у току дана, као и повратак топлотног таласа крајем наредне седмице.

Фото: РХМЗ

- Данас у целој землји, а од понеделјка до среде у централним, јужним и источним крајевима Србије веома топло са највишом температуром од 34 до 37 степени Целзијуса.

Такође, на сајту РХМЗ-а је на снази и наранџасто упозорење, које подразумева да је време "веома опасно", да долазе опасне временске појаве, "а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње".

- Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе - наводи се на сајту РХМЗ-а.

Сутра и у уторак ће у већем делу земље ситуација бити нешто повољнија, будући да ће за та два дана важити жути жуто метеоупозорење.

- Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику - наведено је.

Вредности УВ зрачења ће данас бити у већини градова врло високе, између осам и 10. Нешто мање, али и даље врло опасно, зрачење биће на Палићу, Сомбору и Кикинди. До краја седмице и даље високе вредности, те треба бити опрезан.

Данас у Београду, Новом Саду и Крагујевцу температуре око 35 степени. У Нишу веома врело, скоро 40 степени Целзијуса. Нешто пријатније биће на Златибору, са температурама испод 35 степени.

Током нардне седмице у већини градова највише температуре биће до 37 , а најниже од 15 до 17 степени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)