ЗАЈЕЧАРСКА ПИВАРА, ПРВА ПИВАРА У СРБИЈИ КОЈА ЈЕ ДОБИЛА ИППЦ ДОЗВОЛУ

Промо

03. 08. 2021. у 16:00

Зајечарска пивара је прва пивара у Србији којој је додељена интегрисана дозвола за превенцију и контролу загађења животне средине (енг. Интегратед Поллутион Превентион анд Цонтрол - ИППЦ) и на тај начин је још једном потврђено да иде корак даље у својој амбицији да унапреди своје позитивно деловање у домену заштите животне средине.

ЗАЈЕЧАРСКА ПИВАРА, ПРВА ПИВАРА У СРБИЈИ КОЈА ЈЕ ДОБИЛА ИППЦ ДОЗВОЛУ

Фото: Промо

Зајечарска пивара чува своју 125. година дугу традицију производње која се обавља у складу са највишим стандардима квалитета, безбедности хране, заштите животне средине и безбедности на раду, који су често и изнад стандарда које прописује законска регулатива, што је утицало и на то да се испуне високи критеријуми Министарства заштите животне средине за добијање ове веома значајне дозволе.

Фото: Промо

 

- Посвећеност заједници у којој послујемо одражава се кроз наше деловање и инвестиције како бисмо заштитили природу, смањили емисију ЦО2 и очували водене ресурсе. Сваким новим даном, подижемо лествицу више и, у временима која долазе, обавезујемо се да учинимо све што је до нас како бисмо стварали бољу и зеленију Србију заједно - изјавио је директор компаније ХЕИНЕКЕН Србија, Никос Зоис.

ИППЦ дозвола подразумева да компанија рационално управља својим ресурсима и поштује највише стандарде очувања природних ресурса, рециклаже отпада и смањења штетних емисија. Сврха издавања ове дозволе је да се потрошња сировина и енергије сведу на минимум, као и да се потпуно спрече или смање емисије које могу имати негативан утицај на воду, ваздух и земљиште и управљање отпадом.

Фото: Промо

ХЕИНЕКЕН је најраспрострањенији произвођач пива на свету и има водећу улогу у развоју и маркетингу премиум пивских брендова и цидера. У Србији, компанија ХЕИНЕКЕН Србија представља произвођача пива који активно послује у две пиваре, Зајечару и Новом Саду. Док је пивара у Зајечару поносна на своју дугогодишњу традицију и пиварско умеће који датирају још од 1895, пивара у Новом Саду је једна од технолошки најразвијенијих у региону. Портфолио брендова чине: Хеинекен, Хеинекен 0.0, Амстел Премиум Пилсенер, Капузинер Wеиссбиер, Крушовице Светле, Сол, Зајечарско, Зајечарско Црно, Зајечарско Еxтра, Лашко Златорог, Лашко Златорог 0.0, Лашко Малт Миx 0.0, Бирра Моретти, ПилсПлус и Сајдер Бандит.

Посвећени смо иновацијама, дугорочним инвестицијама у наше брендове, добро организованој продајној егзекуцији и фокусирани на ефикасно управљање трошковима. Кроз програм „Стварамо бољи свет“, одрживост чини саставни део пословања и пружа додатну вредност за све наше стејкхолдере.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)