ДОКТОР КОН: Како неко може да буде здравствени радник, а да није вакцинисан?

Танјуг

30. 07. 2021. у 10:41

НЕДОПУСТИВО је и није морално и етички да здравствени радник не буде заштићен и зарази некога корона вирусом, поручио је данас епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон.

ДОКТОР КОН: Како неко може да буде здравствени радник, а да није вакцинисан?

Фото: Танјуг/Раде Прелић

- Како неко може да буде здравствени радник, а да није вакцинисан? Није прихватљиво. О томе треба да размишљају и удружења, синдикати, а не да причају о присилности - рекао је Кон за телевизију ТВ К1.

Он је додао да се у јавности створила погрешна слика да неко некога приморава на обавезну вакцинацију, указујући да није реч о томе, већ о очувању здравља читавог друштва.

- Не разумем зашто је то узнемирујуће за неке. Мора да се пресече, имамо вакцину која може да се даје од 12 године, шта се више очекује? - упитао је Кон.

Он је позвао младе да приме вакцину и да престану, како каже, да размишљају о томе да ли епидемија постоји, јер и старији од 20 година потпуно исто могу да оболе као и најстарији.

Упитао је и зашто факултети и школе не позивају студенте и ученике да се вакцинишу.

- Није тема кршење неких права, овде је реч о чувању здравља читавог друштва, јер тек ће на јесен почети погоршање ситуације, када се формирају колективи - истакао је епидемиолог.

Кон је подвукао да није немогуће да се избегне четврти талас, јер, каже, још увек се има ситуација у рукама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)