АКЦИЈА ГАШЕЊА ПОЖАРА КОД НОВЕ ВАРОШИ: На гашењу ангажован је 81 ватрогасац-спасилац са 33 возила, као и четири хеликоптера

Novosti online

29. 07. 2021. у 13:02

ПРИПАДНИЦИ Сектора за ванредне ситуације и Хеликоптерске јединице Министарства унутрашњих послова током преподнева успели су да пресеку западну страну пожара који је захватио борову шуму у близини места Негбина, код Нове Вароши и за сада, више нема отвореног пламена.

АКЦИЈА ГАШЕЊА ПОЖАРА КОД НОВЕ ВАРОШИ: На гашењу ангажован је 81 ватрогасац-спасилац са 33 возила, као и четири хеликоптера

Фото: МУП

На гашењу пожара ангажован је 81 ватрогасац-спасилац са 33 возила, као и четири хеликоптера, која су током преподнева у 32 налета избацили око 41 тону воде.

Заменик начелника Управе за ватрогасно-спасилачке јединице и цивилну заштиту Владо Племић истакао је да ситуација са пожаром у највећој мери зависи од метео услова, али да је западна страна пожара пресечена и да очекује да неће доћи до погоршања ситуације.

Како је истакао, нема више отвореног пламена, али се у поподневним сатима може очекивати да дође до крунског пожара, због чега су ватрогасци-спасиоци размештени на тачкама које су потенцијално опасне.

Ватрогасци-спасиоци из Нове Вароши, Пријепоља, Ужица, Чачка, Крагујевца, Краљева, Новог Пазара, Јагодине, Крушевца, Београда, Ваљева, Новог Сада и Прокупља ангажовали су све капацитете како би се изборили са ватреном стихијом на изузетно неприступачном терену и уз отежавајуће временске прилике.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)