ДОКЛЕ ЋЕ ДРАГИЦА ГАШИЋ БИТИ МЕТА ЕКСТРЕМИСТА? Обијен стан једине српске повратнице у Ђаковицу (ФОТО)

Д. Зечевић

27. 07. 2021. у 16:14

ДРАГИЦИ Гашић, повратници у Ђаковици обијен је и испретуран стан , украдени су јој сигурносна камера и рутер за интернет уз друге личне ствари и хрнау коју је добила.Наиме, како је саопштила Канцеларија за Косово и Метохију, по повратку из Клине и посете сестри Драгица је у уторак затекла обијен стан.

ДОКЛЕ ЋЕ ДРАГИЦА ГАШИЋ БИТИ МЕТА ЕКСТРЕМИСТА? Обијен стан једине српске повратнице у Ђаковицу (ФОТО)

Фото: ККиМ

- Наставља се системски прогон наше једине повратнице у Ђаковицу, Драгице Гашић.Малтретирање које Драгица доживљава из дана у дан директна је последица политичких порука из Приштине и албанске јавности у којој се као проблем перципира повратак ове Српкиње у свој стан и Ђаковицу, али не и претње клањем, каменовање којима је непрекидно изложена - истиче се у саопштењу за јавност Канцеларије за Косово и Метохију и опомиње да осим тога што су јој одузета блиндирана врата која јој је обезбедила Канцеларија за КиМ да јој се повећа безбедност, него јој се ускраћују и основна људска права, брани јој се да купи хлеб или основне животне намирнице, а власти у Ђаковици покушавају и правним насиљем да јој одузму стан.

- Очигледно су они који су Драгици забранили да угради блиндирана врата, желели да јој по ко зна који пут нацртају мету на челу и њихове претње су се оствариле - истичу из Канцеларије за Косово и Метохију узпитање где је била косовска полиција да чува Драгичин стан? Из Канцеларије за КиМ питају и где су тада биле међународне мисије? Шта још Драгица треба да доживи и преживи, да би јој се омогућио опстанак у Ђаковици? Докле ће Драгица Гашић бити мета есктремиста?

- Ово су све питања на која ни мређународна заједница, нити власти у Приштини не пружају одговор, али ми нећемо престати да их постављамо и скрећемо пажњу целокупне јавности на проблеме Драгице Гашић. О најновијем инциденту обавестићeмо Брисел, али и међународне мисије које делују на простору Косова и Метохије, а Канцеларија ће надокнадити Драгици сву штету коју је претрпела и помоћи јој свим расположивим ресурсима да се избори за своје право на повратак, останак и опстанак на Косову и Метохији - наводе из Канцеларије за Косово и Метохију и оцењују да је довољно само два дана да Драгица Гашић буде ван свог стана у Ђаковици, где је од јуна једина српска повратница, да би њене комшије и суграђани још једном на најпримитивнији, најбруталнији и најсрамнији начин показале своје право лице.

ЗАБРИНУТОСТ

- Веома смо забринути за безбедност Драгице Гашић, али све више и за безбедност монахиња у ђаковичком манастиру Успења Пресвете Богородице, којима је једнако као и Драгици забрањено и хлеб да купују у локалним трговинама, а камоли да се безбедно крећу градом - истичу из Привременог органа општине Ђаковица и инсистирају да међународни ауторитети хитно предузму све неопходне мере како би се овај ужасни терор над недужном Српкињом у Ђаковици зауставио без одлагања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)