ОДГОВОР НА ХАЈКУ: Владимир Лучић, први човек Телекома, после куповине права на Премијер лигу - "Шолак ме неће ни уплашити ни зауставити!"

Novosti online

22. 07. 2021. у 12:01

ПОЗИВАМ све грађане да постану наши корисници, да уживају у најбољем спорту на свету и најбржем оптичком интернету - рекао је генерални директор српског телекомуникационог гиганта Владимир Лучић.

ОДГОВОР НА ХАЈКУ: Владимир Лучић, први човек Телекома, после куповине права на Премијер лигу - Шолак ме неће ни уплашити ни зауставити!

Фото Д.Миловановић

- Конкуренција, злоупотребом медија у свом власништву, покушава да нас дисциплинује, али медијске кампање и манипулације неће уплашити ни Телеком ни мене лично - поручио је Лучић. 

Као бомба је ових дана одјекнула вест да је ТВ Арена Спорт у власништву Телекома Србија добила ексклузивна права на емитовање утакмица енглеске Премијер лиге за простор бивше Југославије. 

У свом првом медијском наступу тим поводом, гостујући на ТВ Прва, Владимир Лучић је истакао да компанија на чијем је челу дефинитивно постаје лидер у региону.

- Куповина права на ТВ преносе утакмица најпопуларније фудбалске лиге на свету је одличан пословни потез, који ће се Телекому вишеструко исплатити кроз значајно повећање броја корисника и маркетиншких прихода. На каналима Арена Спорта љубитељи фудбала сада могу да ексклузивно прате Лигу шампиона, Лигу Европе, енглеску Премијер лигу, шпанску Примеру, италијански Калчо, француску Лигу 1, а ту је наравно и кошаркашка НБА лига. Најбољи спорт на свету је сада на једном месту, на Арени! - нагласио је Лучић.

Telekomu ni dinar iz budžeta, vrednost kompanije 4 milijarde

- Telekom Srbija od svog osnivanja posluje isključivo od prodaje svojih usluga na konkurentnom tržištu, dakle ne dobijamo ni dinar budžetskih subvencija, odnosno kako se to kaže ‘novca građana”, niti ćemo dobijati”, bio je jasan Lučić. 

On je ujedno izneo podatke o poslovnim uspesima ove kompanije, na primer, od 2023. godine tržišna vrednost Telekoma Srbija biće veća od četiri milijarde evra!

- Beležimo odličan trend rasta prihoda i profitabilnosti. Prošle godine imali smo duplo veći profit nego 2019, a ove godine, 2021, imaćemo bar duplo veći profit nego prošle. Samim tim i akcionari će dobiti dvostruko veće dividende, narednih godina ćemo isplaćivati dividende u ukupnoj vrednosti od preko 100 miliona evra - najavio je prvi čovek Telekoma Srbija. 

Ексклузивни спортски садржаји и снажна улагања у производњу ТВ серија, уз развој супербрзог оптичког интернета, позиционираће Телеком као лидера “од Триглава до Ђевђелије”, односно и у Србији и у свих шест земаља бивше Југославије.

- За разлику од раније праксе наше конкуренције, Арена ће преносити буквално све утакмице Премијер лиге, и то по уговору наредних шест година. Дакле, све до 2028, када ће бити нови конкурентни тендер, ми смо се позиционирали као најјачи регионални играч, од Македоније до Словеније, а корисницима, старим и новим, преостаје само да уживају у најбољим медијским садржајима - поручио је први човек Телекома.

Владимир Лучић је објаснио да по одредбама врло стриктног уговора о поверљивости са Премијер лигом он просто не може да говори о износу који је плаћен за права на пренос утакмица, али се осврнуо на понашање конкуренције у том случају. 

Подсетимо, утакмице ПЛ до сада је преносио Спорт клуб у власништву Јунајтед групе, коју предводи контроверзни тајкун Драган Шолак. Информативни медији које Шолак контролише, пре свих Н1 и Нова, ових дана су до кулминације довели жестоку кампању против Телекома. 

- Брутални напади наше пословне конкуренције којима смо изложени, у покушајима да нас медијски дисциплинује, заправо потврђују колико је куповина права на Премијер лигу била добар пословни потез! Откад је Телеком пре три године кренуо прво да се стабилизује, па да напредује и бележи све веће успехе, конкуренција злоупотребљава свој доминантни положај на тржишту и медије у свом власништву водећи бруталне кампање. Али то ни Телеком ни мене лично неће ни уплашити ни зауставити - нагласио је Владимир Лучић. 

Како је додао, рационална пословна стратегија Телекома покушава да се политизује, што је потпуна бесмислица.

- Замислите, стигло се дотле да конкуренција без блама тврди да се Премијер лига ставила у службу државе Србије, председника Вучића и Телекома. Само замислите такву бесмислицу! Нама је у пословној стратегији кључно да развијамо спортске канале и у Србији и на регионалном нивоу, а причати да је ‘удар на демократију’ то што ће се на простору бивше Југославије спортски садржаји емитовати на Арени, а не на Спорт клубу, то је ординарна будалаштина- закључио је Лучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)