МИЛЕНА РАДУЛОВИЋ ПОДРЖАЛА ЖРТВЕ ИЗ ПЕТНИЦЕ: С вама сам, расплакали су ме ваша прича и ваш подвиг!

Novosti online

24. 06. 2021. у 14:18

НЕДЕЉНИК Време објавио је исповести пет жртава које су у периоду од 2003. до 2014. искусиле сексуално насиље од истог злостављача у Истраживачкој станици Петница, као и лично извињење бившег директора Вигора Мајића жртвама насиља у Петници.

МИЛЕНА РАДУЛОВИЋ ПОДРЖАЛА ЖРТВЕ ИЗ ПЕТНИЦЕ: С вама сам, расплакали су ме ваша прича и ваш подвиг!

Милена Радуловић / Фото В. Данилов

- Прича о Петници потврђује да не постоје "сигурна" места од сексуалног насиља. Хвала девојкама и женама које су испричале ову причу и тиме заштитиле неке нове девојчице - каже глумица Милена Радуловић.

Млада глумица која је својом исповешћу о томе како је силовао наставник глуме Мирослав Мика Алексић покренула лавину, каже да целокупно друштво мора да се тргне.

- Крајње је време да се целокупно друштво отргне из пакла око нас и хитно да се пробуди из стогодишњег сна. Време је да се коначно сви освесте. Да жртви насиља не постављају глупа питања, не верују и као у овом случају - не предузму ништа и тиме стану на страну насилника. Штитећи насилника само су продубљене ране ових девојака. Све смо ми кроз године били сведоци тих “одраслих” укороњених у неком систему који баш и не желе да сносе одговорност, да се мешају, “пресеку”. Обично, на крају тог процеса, кад желиш нешто да преузмеш, сви не знају како, или кажу - ви то морате некако саме. Ми, девојке, девојчице, на крају жртве с дубоким ранама на души, треба да победимо не само тог човека, него да будемо јаче од целог система. Да није то мало апсурдно? Ево, јесмо - поручује Милена Радуловић.

Она истиче да је велика снага у овим девојкама и предуг пут пређен.

- Свака част, најјаче сте. Није ме расплакала само ваша прича, већ и ваш невероватан подвиг. С вама сам - поручује она.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)