НАКОН ТРОПСКОГ ДАНА СТИЖЕ ХЛАДАН ТУШ! У наредних сат времена пљускови са грмљавином и градом - на удару ће бити ови делови земље

Новости онлајн

19. 06. 2021. у 17:45

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод Србије издао је упозорење на пљускове са градом и грмљавином које се током наредног часа очекује у источним и југоисточним крајевима.

НАКОН ТРОПСКОГ ДАНА СТИЖЕ ХЛАДАН ТУШ! У наредних сат времена пљускови са грмљавином и градом - на удару ће бити ови делови земље

Фото: Танјуг

Невреме се очекује у области између Мајданпека, Жагубице и Кучева и споро ће се измештати ка Параћину и Ртњу, наводи се у упозорењу.

Фото: Принтсцреен/РХМЗ

Републички хидрометеоролошки завод Србије је и раније током дана упозорио да се у источним и југоисточним крајевима очекују краткотрајне временске непогоде са градом, обилнијим пљусковима и јаким ветром.

Временска прогноза за наредне дане

Подсетимо, у данима пред нама у поједним деловима Србије очекују се пљускови, који су махом резервисани за јужне делове земље, док се од почетка идуће седмице очекују и праве тропске температуре које ће прелазити 37 степени Целзијуса.

Управо такви временски услови сметаће на првом месту метеоропатама, али и онима који имају потешкоћа са респираторним органима услед тешког и влажног ваздуха, а који ће доћи као последица великих темепратура и падавина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)