ВАЖНО ЗА СРБЕ КОЈИ ПУТУЈУ У ГРЧКУ: Ево колико важи нова одлука за улазак туриста с антигенским тестом (ФОТО)

Novosti online

18. 06. 2021. у 16:14

НАЈАВЉЕНА је јуче и донета одлука грчких власти о признавању антигенског теста на уласку у Грчку, те и она у којој се наводи да деца до 12 година не морају радити никакав тест приликом уласка у земљу, данас је озваничена објавом у Службеном гласнику Грчке.

ВАЖНО ЗА СРБЕ КОЈИ ПУТУЈУ У ГРЧКУ: Ево колико важи нова одлука за улазак туриста с антигенским тестом (ФОТО)

Фото М. Анђела

Вест да је одлука озваничена, са корисницима Фејсбук групе "Ливе фром Грецце", поделила је Ивана Станојевић, администраторка странице. Како је навела, у овом документу стоји да је одлука донета на период од 10 дана, однодно, од 19 до 28. јуна.

- Званично је изашла заједничка министарска Одлука у којој се наводи да се признаје антигенски тест не старији од 48 сати и деца до 12 година не морају радити никакав тест.

Укључује Србију, БиХ, Црну Гору и Северну Македонију! И што је најважније - важи од сутра 19. јуна у 6 часова до 28. јуна у шест часова - стајало је у објави.

Овакво временско ограничење последица је праћења ситуације са корона вирусом у Грчкој. Ако се повољна епидемиолошка ситуација настави, нема сумње да ће се овакав тренд задржати и даље.

Фото: Принтскрин Фацебоок

 

Подсетимо, на јучерашњој конференцији за штампу, како преноси сајт Цивилне заштите Грчке, заменик министра цивилне заштите Никос Хардалиас је изјавио:

- Побољшање епидемиолошких података, у комбинацији са текућим програмом вакцинације, омогућава нам да наставимо са укидањем рестриктивних мера за поновно покретање других активности.

Такође је додао да је једногласна одлука Одбора, који се јуче састао, следећа:

- Што се тиче општих правила уласка у земљу, да им се дозволи улазак са негативним брзим (антигенским) тестом из земаља са зелене листе. Малолетна лица, узраста до 12 година да могу да уђу у земљу, без потребе за тестом, уколико долазе из земаља које се налазе у зеленој категорији.

Како је на сајту Владе Републике Србије објављено 16. јуна, државе чланице Европске уније (ЕУ) одлучиле су да Србију врате на списак епидемиолошки безбедних земаља, чији ће грађани моћи да путују у ЕУ. Проширена листа би требало да почне званично да се примењује од данас, наведено је на сајту.

Поред новог документа, уз који је дозвољен улазак у Грчку, и даље остају актуелна остала документа, као и до сада.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)