"МАМЕ СУ ЗАКОН": Предати амандмани о изменама Закона о финансијској подршци

Ј.Ж.С.

17. 06. 2021. у 15:46

ГАРАНТОВАНА минимална накнада током периода неге детета, смањење броја месеци који улазе у обрачун накнаде на породиљском боловању, као и увођење накнаде за породице са четворо и више деце, амандмани су које је Удружење "Маме су закон" предало јуче на предлог Закона о финансијској подршци породицама са децом.

МАМЕ СУ ЗАКОН: Предати амандмани о изменама Закона о финансијској подршци

Фото М. Лабудовић

 Скупштина ће, како се очекује, о изменама расправљати од сутра, а представници удружења ће се, како најављују, током наредне недеље састајати са посланицима, како би их убедили у важност промена овог прописа.

Они ће покушати и да промене термин ступања на снагу одредбе која се тиче жена са високим примањима. Наиме, према предлогу који је у скупштинској процедури ова одредба почиње да важи 1. јануара следеће, а они траже да се као и остале примењује од 1.јула ове године.

С обзиром да је Уставни суд одређене одредбе Закона прогласио неуставним, маме би требало да знају и да је право на покретање поступака ради остваривања имовинских захтева временски ограничено.

- То значи да рок за оштећене пољопривредне осигуранице истиче 15. новембра пошто је измена ступила на снагу 15. маја, док за мајке које су родиле децу са инвалидитетом покретање поступка истиче 5. децембра ове године - кажу у удружењу.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)