"ЗЕЛЕНО СВЕТЛО" ЗА СВАДБЕ И МАТУРЕ? Кризни штаб заседа данас, очекује се попуштање мера услед пада броја заражених

С. Б. М.

14. 06. 2021. у 08:00

КОРОНА бројке у Србији настављају да падају, а данас би требало да буде одржана и седница Кризног штаба на којој се очекује да се донесе одлука о додатном попуштању мера.

ЗЕЛЕНО СВЕТЛО ЗА СВАДБЕ И МАТУРЕ? Кризни штаб заседа данас, очекује се попуштање мера услед пада броја заражених

Фото Танјуг

Да ли ће бити дозвољена организација матура, свадби и других прослава и окупљања, уз одређене епидемиолошке мере, знаће се пошто епидемиолози усагласе своје ставове.

Према последњим подацима, у протекла 24 сата потврђено је 138 нових случајева корона вируса од 6.459 тестираних узорака. Умрле су још четири особе. У болницама је 479 пацијената заражених вирусом, а на респираторима је њих 23. Највише новозаражених је у Београду - 20, а следе Смедерево, где има седам нових случајева, и Нови Сад и Чачак са по шест новоинфицираних. У Лозници је потврђено пет нових случајева.

Седница Кризног штаба биће одржана данас у Влади Србије, а заменик градоначелника Београда Горан Весић јуче је припремио неколико захтева које је упутио Кризном штабу у вези са попуштањем мера. Тражи да се продужи радно време угоститељским објектима до један сат после поноћи, да се дозволи музика до 24 сата, као и да се дозволе извођење наставе у природи и прославе матура, уз поштовање свих протокола.

- Очекујемо да се донесе одлука да се од 21. јуна у Београду, као и у другим локалним самоуправама у којима је вакцинисано више од 50 одсто људи, омогући одржавање конгреса, концерата, свадби, јавних догађаја који до сада нису могли да се одржавају, такође уз поштовање прописаних мера. Градски завод за јавно здравље у договору са Градом Београдом, Новим Садом и ивент индустријом прописао је мере за сваки од одвих догађаја - казао је заменик градоначелника Горан Весић.

ВАКЦИНИСАНИ

ПРЕМА последњим подацима, у Србији је дато укупно 4.965.448 доза вакцина против вируса корона. Укупан број грађана који су примили прву дозу је 2.659.836, а обе дозе је примило 2.305.612 особа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)