МИНИСТАР НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ О НАОРУЖАВАЊУ: Говорио о оружју које купује Загреб, па поручио - Србија снагом своје војске чува слободу

З. ГРУМИЋ

01. 06. 2021. у 23:39

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар одбране Небојша Стефановић изјавио је вечерас у Новом Саду да Србија набавља наоружање не са циљем да угрози било кога него да снагом своје војске чува и гарантује своју слободу, независност и самосталност.

МИНИСТАР НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ О НАОРУЖАВАЊУ: Говорио о оружју које купује Загреб, па поручио - Србија снагом своје војске чува слободу

Фото: Н. Карлић

- Србија која има јаку војску је јака и таква може да гарантује својим грађанима бољу економију и бољи живот – истакао је Стефановић одговарајући на питања новинара, после обиласка радова на изградњи ковид болнице на Мишелуку у Петроварадину.

Наша јака војска може да буде и фактор одвраћања за свакога ко помисли да би силом оружја могао да нешто уради у Србији,  поручио је он и додао да смо ми данас најјача војна сила међу државама насталим од бивше Југославије.

- То што Хрватска када добије "панцер" хаубице или хеликоптере то посматра кроз призму односа према Србији, нас нарочито не занима. Ми смо ту да штитимо своју земљу да гарантујемо нашу слободу и самосталност а што се тиче свих других, ја бих им препоручио да брину о својим држављанима, својој земљи и економији а ми ћемо водити политику коју смо зацртали.

Стефановић је подсетио на то да је председник Александар Вучић много пута истакао да Србија води политику мира, добросуседских односа, односно политику која значи стабилност у региону.

- Без мира и стабилности нема ни новца, инвестиција нити бољег живота - закључио је потпредседник Владе и министар одбране.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)