ЈУН ПОЧИЊЕ СУТРА, ЛЕТО НИ НА ВИДИКУ: Временска прогноза доноси пљускове и облаке, ево до када ће трајати

Новости онлине

31. 05. 2021. у 17:50

ИАКО нам лето практично "куца на врата", временска прогноза показује да су метеоролошки услови далеко од летњих.

ЈУН ПОЧИЊЕ СУТРА, ЛЕТО НИ НА ВИДИКУ: Временска прогноза доноси пљускове и облаке, ево до када ће трајати

Фото: Депоситпхотос

Према метеоролошким најавама, све до половине јуна биће променљиво облачно, местимично с кишом, пљусковима и нестабилно време.

Наиме, како метеоролози истичу, за сада нема услова за неко дуготрајније или јаче отопљење, те се тек у другој половини месеца може очекивати температура око просека.

- До средине ове седмице очекује се променљиво облачно време, уз смену сунчевих интервала, али ће повремено бити услова за кишу и пљускове са грмљевином. Температура која се очекује за половину седмице биће испод просека за ово доба године, односно од 17 до 23 степена - рекао је метеоролог Ђорђе Ђурић.

У четвртак и петак очекује се сунчано и топлије време уз температуре више од 25 степени које су у складу са календаром, док се за викенд поново очекује нестабилније време праћено повременим пљусковима и грмљавином.

Он, ипак, напомиње да то није ништа неубичајено за ово доба године имајући у виду да су мај и јун иначе у просеку нестабилни месеци, често и најкиштовитији.

Временска прогноза за крај јуна - када стиже право лето?

Како објашњава метеоролог Марко Чубрило, проблем са дужом стабилизацијом је то што већ око 6. јуна постоји сигнал за развијање новог висинског циклона уз могућу конкретнију дестабилизацију атмосфере без услова за јаче отопљење.

Према његовим речима у другој половини јуна не би требало очекивати велике врућине, 32 и 33 степена ће бити на дан, два, а, како каже, тек се у другој половини јула очекује температура око просека и са сунчевим интервалима.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)