ШИРЕЊЕ ДИГИТАЛИЗАЦИЈЕ: Издавање дигиталног зеленог сертификата на шалтерима пошта Србије

Танјуг

31. 05. 2021. у 17:27

ГРАЂАНИ Србије од данас на аеродрому "Никола Тесла" у Београду, у пошти на Терминалу 1 у приземљу, могу да добију Дигитални зелени сертификат, док ће на шалтерима још 200 пошта широм земље ова услуга бити доступна од среде, 2. јуна.

ШИРЕЊЕ ДИГИТАЛИЗАЦИЈЕ: Издавање дигиталног зеленог сертификата на шалтерима пошта Србије

Фото: Новости архива

За добијање сертификата потребан је важећи пасош, а цео процес - од подношења захтева до издавања документа, траје свега неколико минута и бесплатан је за грађане, саопштила је Пошта Србије.

 - Издавањем Дигиталног зеленог сертификата Пошта Србије наставља реализацију својих кључних циљева, а то су подизање квалитета и ширење услуга и укључивање у процес дигитализације. Уз велику подршку премијерке Ане Брнабић, Пошта интензивно сарађује са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу на развоју нових дигиталних сервиса са циљем да заузме лидерску позицију у региону - рекао је в.д. директора ЈП Пошта Србије Зоран Ђорђевић.

Проверу рада система извршио је директор Ðорђевић, који је данас обишао шалтер поште на аеродрому "Никола Тесла" уочи свог пута у Санкт Петербург, где ће учествовати на једном од најзначајнијих и највећих светских економских форума.

Ђорђевић је рекао да се на овај начин показује синергија између "Пошта Србије" и Канцеларије за информационе технологије и електронску управу, а све са циљем да се чини добро за грађане наше земље.

 - Све што радимо по плану дигитализације и оно што у том смислу ради премијерка Ана Брнабић показује да су нам на првом месту наши грађани и са тиме ћемо наставити и убудуће", истакао је Ђорђевић. Он је сертификат извадио у присуству директора Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михаила Јовановића.

Јовановић је изразио задовољство што је "Пошта Србије", како је истакао, показала велику спремност да се грађанима омогући ова услуга.

 - Од идеје до реализације ове електронске услуге није прошло више од пет дана и верујем да је ово знак да ће ''Пошта Србије'' у наредном периоду спремити много нових услуга за грађане Србије - рекао је Јовановић.

Дигитални зелени сертификат је потврда о извршеној вакцинацији против ковида 19, резултатима тестирања на заразну болест САРС-ЦоВ-2 и опоравку од болести ковид 19.

Списак пошта у којима је омогућено издавање Дигиталног зеленог сертификата доступан је на сајту Поште Србије, на линку https://www.posta.rs/DocumentViewer.aspx?IdDokument=1787&Dokument=spisak-posta-digitalni-sertifikat-cir.pdf

Поред ове услуге, у Пошти на аеродрому наши и страни држављани могу да прибаве полису здравственог осигурања и искористе остале услуге из понуде Поште Србије, наведено је у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)