"КУЋЕ СУ КОНАЧНО НАШЕ": Потписани уговори са породицама које су добиле куће у околини Зрењанина (ФОТО)

Богољуб Грујић
Богољуб Грујић

09. 12. 2022. у 21:47

ДЕВЕТ младих парова из Зрењанина и околине, у акцији Министарства за бригу о селу, потписало је у Градској кући у Зрењанину, уговоре о власништву кућа у Перлезу, Меленцима, Белемом Блату, Банатском Деспотовцу и први пут Ечки.

КУЋЕ СУ КОНАЧНО НАШЕ: Потписани уговори са породицама које су добиле куће у околини Зрењанина (ФОТО)

Б.Г.

Током ове сјајне акција, која има огроман одјек и интересовање широм Србије, за последње две године у околини Зрењанина додељено је 42 куће, у 14 насељених места у околини, а највише до сада, укупно осам, их је у Белом Блату, нешто мање у Перлезу, Меленцима.

- Пресрећни смо, преостаје нам да још мало средимо кућу, која има велико и лепо двориште и захвални смо држави Србији и граду Зрењанину, што ће наша деца уживати у топлини новог дома - нагласила је Рајка Јованов, која ће се ових дана са супругом Милошем Вулетом и своје две девојћице, уселити у нови дом у Банатском Деспотовцу.

- Једва чекамо, ово је за нас велики дан, сада смо и формално власници куће у Ечки из које смо и драго нам је да је и наше село укључено у овај сјајан пројекат који је до сада усрећио бројне младе брачне парове - каже Монела Бренда, радосно грлећи своју ћеркицу и нестрпљиво ишчекујући да супруг Далибор Раду, обави још ситне молерске радове и да знак да је све спремно за усељење.

Слично размишљају и срећу не скривају и остали парови, Анита Пакаи и Емил Шуља из Белог Блата, Валентина Новаковић и Дарко Стојков из села Меленци, Снежана Хајриз и Бобан Коломпар из Перлеза, Драгана и Вукашин Ћосовић из Лазарева, Милица и Далибор Иванов из Перлеза, где су кућу купили и Александра и Љупче Милошевић.

- Имамо двоје мале деце, треће је на путу, не бавимо се пољопривредом али је у плану да кренемо са пилићима и кокама, засадимо башту у великом дворишту нове куће у Меленцима - нагласила је трудна Мирабела Доватов Цера, која ће се са супругом Александром уселити у нови породични дом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

24 године након историјског окршаја на Еуру 2000. године у Белгији и Холандији, Србија и Словенија се од 15 часова састају у 2. колу групе Ц Европског првенства. Словенија је тада шокирала СР Југославију и повела са 3:0, али су Плави успели да остваре један од најлуђих повратака у историји Европских првенстава изједначивши резултат на 3:3 за само 6 минута.

20. 06. 2024. у 10:00

ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ДОМА НОВАКА ЂОКОВИЋА: Како су он и Ђедов мали гледали трилер Србије и Словеније (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ДОМА НОВАКА ЂОКОВИЋА: Како су он и "Ђедов мали" гледали трилер Србије и Словеније (ФОТО)

ЦЕЛА Србија је још једном уз фудбалску репрезентацију. Вероватно је веома мали број оних који нису пратили трилер меч Србије и Словеније у другом колу групе "Ц" на Европском првенству у Немачкој.

20. 06. 2024. у 20:15

Коментари (0)

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура