ЊЕГОВО ВИСОЧАНСТВО: Ирски дерби!

В.Д.

25. 06. 2022. у 09:10 >> 09:50

ДАНАС од 16.45 одржаће на хиподрому "Караг" одржаће се чувени "Дерби"

ЊЕГОВО ВИСОЧАНСТВО: Ирски дерби!

Foto: Profimedia

Три недеље након најпознатијег Дербија на свету у Епсому, одржава се и Дерби у овој дивној остврској земљи.

Друштво је мало али одабрано.

<

На старту ће се наћи осам учесника у борби за ласкаву титулу, пехар и чек на 570 000 Евра.

Први фаворит трке је омица симпатичног имена "Tuesday" (Уторак). Њени власник и тренер су рекордери ове трке. Тренер Ејдан О Брајен је са својим пуленима чак 14 пута освајао ову трку док је власник Мајкл Табор сласт победе у Дербију осетио 15 пута. Занимљиво је да њен данашњи џокеј, чувени Рајан Мур још нема победу у овој трци што је за њега јако чудно с обзиром на број победа у најјачим тркама широм света.

СТАРТНА ЛИСТА И КВОТЕ:

1. Боундлесс Оцеан (квота 50) - велики аутсајдер у трци. Највећи успех у каријери му је пласман на треће место у груп 3 надметању. Његов тренер Џим Болџер је у тандему са џокејом Кевином Менингом освојио је многе трке али овога пута ће бити јако тешко поновити успех грла Традинг Леатхер из 2013.године са којим је овај тандем однео титулу.

2. Френцх Цлаим (квота 30) - још један аутсајдер у овом надметању коме је такође највећи успех треће место у груп 3 трци. Као и горе наведено грло улази са јако малим шансама у "трку живота".

3. Glory Daze (квота 50) - можда и највећи аутсајдер у трци. Пре три недеље трчао је у Епсом Дербију и завршио као 14. у конкуренцији од 17 учесника. Овај ждребац има и најмању зараду од свих учесника. У априлу је славио на истом овом хиподрому у трци за коње без победе.

4. Ханивалл Барца (квота 10) - једно од потенцијалних изненађења у овој трци. Његов џокеј и тренер су у тандему прошле недеље славили у груп 1 надметању које је наша редакција анализирала за своје читаоце. Овај ждребац има само један старт ове године 20.маја када је на дистанци од 2000 метара славио на овом хиподрому. 

5. Лионел (квота 9) - учесник ове трке са најмање стартова. Трчао је три пута и из трке у трку подизао форму. Данас ћемо видети да ли ће то бити довољно за висок пласман. Букмејкери га стављају на место трећег фаворита. Kао и у свим тркама до сада јахаће га Џејми Спенсер.

6. Пиз Бадиле (квота 10) - је пулен тренера Доначе О Брајена сина чувеног Ејдена. Трчао је и у енглеском Дербију где се пласирао на 12. место. Пре три недеље је сврставан у једног од фаворита за обично мало квалитетнији Дерби у Епсому а сада квота на њега расте. Занимљиво је да су му букмејкери давали веће шансе тада него сада за победу.

7. Westlover (квота 2,65) - син чувеног Франкела у власништву Џадмонт фарме. У Епсому је изненадио пласманом на треће место када је квота на њега била 26. Након тог успеха кладионице му дају огромне шансе за прво место у овој трци. 

8. Tuesday (квота 2,4) - први фаворит трке и једина "дама" у трци. Она је трећепласирана у енглеских "1000 Гвинеја" и другопласирана у ирском издању те трке. Пре три недеље славила је у феноменалној завршници у трци "Епсом Оукс" (Дерби за женска грла). Ћерка је чувеног пастува Галилеа. Њен џокеј има додатни мотив у овој трци јер победа у Дербију Ирске је једна од ретких која фали у његовој биографији. Последњи пут је једна омица славила у овој трци далеке 1994. године. Тада је алата Баланцхине са џокејом Френкијем Деторијем имала исти пут као и Tuesday. Прво је славила у трци "Епсом Оукс" да би у следећем старту "однела" Дерби победу. Видећемо хоће ли то поћи за руком и овој омици симпатичног имена.

НАШ ТИП: Tuesday (квота 2,4)

ТИП ЗА ХРАБРИЈЕ: Ханивалл Барца (квота 10)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

ТИП ИЗ БЕРЛИНА: Шампион отвара првенство!