ВЕЛИКИ ДЕРБИ, АЛИ САМО НА ПАПИРУ: БАТЕ гостује посрнулом великану

Novosti online

28. 05. 2022. у 10:26 >> 12:36

БОРИСОВ је задржао окосницу - Станислав Драгун је још ту, у саставу су и занимљиви млади играчи - Данила Нечајев, Владислав Малкевич и Шокбоз Умаров, док дефанзиву предводи српски леви бек Александар Филиповић

ВЕЛИКИ ДЕРБИ, АЛИ САМО НА ПАПИРУ: БАТЕ гостује посрнулом великану

Foto: Profimedia

У светском фудбалу је одавно успостављена веза између шанси тима за освајање шампионата и платног списка. У великој вец́ини случајева онај ко прикупи најјачи тим освоји титулу, а то се, по правилу, претвара у озбиљну суму новца за сервисирање играча.

У том смислу, Шахтјор је пре почетка сезоне славио за главног фаворит првенства. Нико у лиги не плаћа играче у распону од 15.000-25.000 евра месечно. У клубу из Слигорска их је неколико. Александар Гутор, Серхиј Политевич, Јури Кендиш, а сада Игор Стасевич и Јегор Филипенко који су стиги из БАТЕ-а. 

Ипак, славни клуб из Борисова боље је почео сезону, тренутно су водећи тим, а у 10. колу Висшаја лиге гостују Динамо из Бреста.

Кормило БАТЕ-а је почетком године преузео Александр Михаилов који занат у клубу пече скоро 10 година. Михаилов није био први избор БАТЕ-а. Пре њега клуб је преговарао са Александром Седњевим и Артемом Радковом, али обе опције су пале. На крају, талентовани стратег је договорио сарадњу на годину дана, а задаци су максимални.

Борисов је задржао окосницу - Станислав Драгун је још ту, у саставу су и занимљиви млади играчи - Данила Нечајев, Владислав Малкевич и Шокбоз Умаров, док дефанзиву предводи српски леви бек Александар Филиповић

Очигледно је да је БАТЕ опао у погледу квалитета екипе, али окосница тима омогућава му да се бори за повратак титуле, поред које су "жуто-плави" пролазили у последње три године.

У нову сезону Динамо улази као државни клуб, а списак играча тима из Бреста променио се до непрепознатљивости. Из "златне" поставе из сезоне 2019. у клубу више нема никога. Управо је то и највећи проблем "плаво-белих". Раздор у управи резултирао је лошим почетком, славни клуб се налази у зони испадања са само четири бода из девет одиграних мечева. Прилично скромно за колектив таквог реномеа.

НАШ ТИП: 2&2-5 (квота 1,65)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)