АФРИЧКИ КУП НАЦИЈА: Габон "греје" традиција, Нигерију бег из сиромаштва

Novosti online

23. 01. 2022. у 13:04

Данас у одовјеним терминима два меча нокаут фазе.

АФРИЧКИ КУП НАЦИЈА:   Габон греје традиција, Нигерију бег из сиромаштва

Igor Marinković

17.00. БУРКИНА ФАСО - ГАБОН   Х2&0-3 

Најбољи фудбалери Буркине Фасо имали су  су сва три знака у групној фази такмичења. Пораз, нерешено и победа, били су добољни за освојањем другог места групе А. Са друге стране, колеге из Габона су дошле до истог циља, али у зантно тежој групи.  Мароко, Комори, а посебно Гана предвођена нашим Рајевцом, ништа му нису могли.

Габон је знао да игра на резултат и верујемо да то није забораовио пред данашњи окршај.

У свим међусобним деулима од 2012. године, Габон је остварио четири победе, у три наврата било је нерешено, док је Буркина Фасо успела да дође само до две "рецке".

Иако у овој години домаћин са папира има боље резултате, верујемо да није могуће да ту баријеру прескочи у окршају са Ганом. 

20.00: НИГЕРИЈА - ТУНИС  1    (КВОТА 1.80)

Нигерија је најмногољиднија земља Африке. У њој се преплићу сиротиња и богатство. Некако, по свему нас подсећају на Бразил, али то у фудбалском свету још нису. Држава у којој се супруга купује за краву, а на пијаци, наравно испод жита, у понуди може да се нађе понешто и за канибале, фудбалери су били и остали најбољи извозни производ.

За Нигерију, бар онај већински сиромашнији део становништва из кога се углавном  "рађају" фудбалери, дуел са Тунисом је много више од дуела. 

У овом веку, три окршаја су имале ове ове репрезентације. Два пута је било нерешено, а онај најважнији, од пре три године у окршају за сребро Афричког купа нација, Нигерија је у Каиру решила минималцом.

Верујемо да је и вечерас, наш фаворит победи много ближа од репрезентације Туниса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)