ВРАТА ГРАДА ЗА БРОДОВЕ: На Дунаву у Новом Саду отворен обновљени путнички терминал

З. ГРУМИЋ

24. 05. 2021. у 06:52

ОТВАРАЊУ обновљеног речног путничког терминала у Новом Саду, у чију је обнову компанија "Ди-Пи ворлд" из УАЕ уложила 500.000 евра, присуствовали су јуче министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, градоначелник Милош Вучевић и Клаудио Негреану, генерални директор "Ди-Пи ворлд Србија".

ВРАТА ГРАДА ЗА БРОДОВЕ: На Дунаву у Новом Саду отворен обновљени путнички терминал

Фото Танјуг

Један од највећих светских лучких оператера "Ди-Пи ворлд" у чијем је власништву од пре две године Лука Нови Сад, за два месеца и ту мини луку опремио многобројним садржајима неопходним за прихват свих врста бродова.

- "Ди-Пи ворлд" је прави пример приватног инвеститора, каквог желимо у Србији. Тек ћемо да видимо, када за месец дана крену радови на теретном делу луке, вредни 35 милиона евра. Нови Сад ће бити централно место за претовар робе, што нам је свима на понос - изјавио је министар Момировић.

ПРВИ "АЛБАТРОС"

ЗВАНИЦЕ су у нови пристан на кеју стигле бродом "Албатрос", прво званично пловило које је пристало на обновљени путнички терминал. То је брод-пушер из флоте "Ди-Пи ворлда" који брзо, безбедно и ефикасно доводи и одводи барже за утоварање и истоварање робе у луци Нови Сад.

Градоначелник Вучевић изразио је очекивање да у Новом Саду ускоро, чим се за то створе епидемиолошки услови, пристају бродови, доводећи у град бројне туристе из читавог света.

Сарадња Негреану и Вучевић , Фото Танјуг

- Велика је ствар за целу Србију одлука "Ди-Пи ворлд" да инвестира овде. Они ће у Новом Саду уложити 35 милиона евра, како би побољшали капацитет луке, да би се више робе извозило и увозило преко нашег града - рекао је Вучевић.

Та компанија планира, како је поручио њен директор, да од новосадске луке створи једно од најважнијих трговинских чворишта на читавом току Дунава.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)