СВЕ ЗА ЛЕЧЕЊЕ МАЛОГ ГАВРИЛА: Покренута хуманитарна акција "Рециклирај за живот"

Танјуг

22. 05. 2021. у 15:49

ХУМАНИТАРНА акција "Рециклирај за живот", која је покренута са циљем да се прикупи помоћ за лечење малог Гаврила Ђурђевића, организује се данас и сутра у основним школама на општини Савски венац, а према речима дечакове мајке, за трошкове лечења потребно је прикупити око пола милиона евра.

СВЕ ЗА ЛЕЧЕЊЕ МАЛОГ ГАВРИЛА: Покренута хуманитарна акција Рециклирај за живот

Фото: Принтскрин

У оквиру акције коју су покренули Градска општина Савски венац и ЈКП ''''Градска чистоћа'''', грађани од 8 до 16 часова могу донети отпад за рециклажу.

Извршни директор за послове рециклаже ЈКП ''''Градска чистоћа'''', Михаило Доцковић истакао је да та акција није само хуманитарног већ и едукативног карактера и да се рециклирањем и прерадом отпада штеде природни ресурси и штити животна средина.         

-Мали Гаврило нас је све инспирисао да направимо овакву акцију. Помажемо Гаврилу али и себи и генерацијма које долазе, на тај начин од нас зависи какву ћемо им оставити животну околину-, рекао је Доцковић за Танјуг у ОШ ''''Војвода Мишић''''.

Он је изразио очекивање да ће се велики број грађана одазвати тој акцији и да ће издвојити рециклабиле из отпада и донети их у школе, након чега ће их послати на прераду, а сав прикупљен новац уплатиће се за лечење Гаврила Ђурђевића.

Председник Скупштине општине Савски венац, Страхиња Кукућ каже да акција на овој општини траје данас и сутра, а да ће у наредном периоду бити организована на територији других београдских општина, додао је да је за хуманитарну акцију потребна само добра воља људи, и позвао људе да донесу све што може да се рециклира.

-Позивамо све суграђане да донесу све што може да се рециклира, као и стакло и звона за одлагање стакла. Ово је за нас нешто мало, не морамо да улажемо ништа сем властите енергије, а за некога значи шансу за безбрижно детињство - рекао је Кукић.

Гаврилова мајка, Невена Ђурђевић истакла је да је потребно нешто више од пола милиона евра за трошкове лечења и позвала је све градове у Србији да се прикључе акцији "Рециклирај за живот''''.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)