СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ШКОЛА У КУЗМИНУ: Хуманитарна организација на челу са Арно Гујоном реновирала образовну установу код Косова Поља

Д.З.

21. 05. 2021. у 23:44

ФРАНЦУСКА хуманитарна организација "Солидарност за Косово" на челу са Арно Гујоном, свечано је отворила у сарадњи са Епархијом рашко-призенском, недавно реновирану зграду ОШ "Аца Маровић" у селу Кузмин код Косова Поља.

СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ШКОЛА У КУЗМИНУ: Хуманитарна организација на челу са Арно Гујоном реновирала образовну установу код Косова Поља

Фото: Д.З.

Зграда школе у Кузмину је један од три реновирана објекта у чију заједничку обнову је ове године уложено укупно 106 000€. Свечаном чину отварања ове 65 година старе школске установе присуствовали су представници француске хуманитарне канцеларије у Грачаници Милован Симијоновић, отац Срђан Станковић и директор школе Снежана Стојковић.

Иако му је већ две године забрањен улазак на територију Косова и Метохије, председник Солидарности за Косово Арно Гујон, заједно са својим сарадницима и донаторима,  са великим успехом наставља да пружа помоћ и подршку српском становништву у јужној покрајини.

Фото: Д.З.

 

-Веома сам срећан што смо урадили још једну велику ствар. Направити од трошне и старе школе коју похађа 85 српских ученика од првог до осмог разреда, једну модерну образовну установу у којој ће наши ђаци имати добре услове за рад, за нас је велики подухват. Обимни радови на реновирање школске зграде обухватили су замену дотрајалих подова, постављање нове столарије, као и уређење додатних просторија и тоалета. Деци ће сада у школи бити топло и лепо што ће их сигурно мотивисати да буду још бољи ђаци. 

Фото: Д.З.

 

За нас је важно да реновирамо школе зато што сматрамо да је знање оно што је најпотребније деци, знање нико не може да им одузме и знањем ће деца постати одрасле, одговорне особе. Њихова захвалност нам је највећа награда и сатисфакција да наставимо са пројектима обнове школа у будућности.“ – казао је Арно Гујон, оснивач и директор француске НВО „Солидарнсот за Косово“.

Гујон и његова “Солидарност за Косово” већ 17 година организују читав низ хуманитарних акција на КиМ-у.

Посебно пажњу усмеравају на образовање, васпитавање и развој деце као и на економско оснаживање Срба у енклавама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)