ТАКТИЧКИ КУРС ЗА ОФИЦИРЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Двонедељна обука цивилно-војне сарадње почела данас у Крушевцу

С. Б.

20. 05. 2021. у 17:37

ДВОДНЕДЕЉНА обука из области цивилно-војне сарадње за официре Војске Србије почела је данас у Крушевцу.

ТАКТИЧКИ КУРС ЗА ОФИЦИРЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Двонедељна обука цивилно-војне сарадње почела данас у Крушевцу

ФОТО: ГУ

Тактички курс у организацији Одељења за цивилно-војну сарадњу Генералштаба ВС подразумевао је првог дана предавање за инструктуре и полазнике курса.

- Са концептом цивилно – војне сарадње отпочело се још 2006.године, са тенденцијом сталног унапређења и развоја, а окосницу сарадње са цивилним сектором чине управо јединице локалне самоуправе-напомињнуо је између осталог, потпуковник Живко Божић.

Према речима градоначелнице Јасмине Палуровић,Крушевац континуирано ради на јачању цивилно – војне сарадње и у том контексту,блиско се сарађује са Гарнизоном Крушевац.

-Оваква координација посебно се показала значајном у време пандемије вируса корона, када су реализоване многе заједничке акције хуманитарног карактера-истакла је градоначелица Јасмина Палуровић.

- Војска Србије је и чинилац на кога увек може да се рачуна у време елементарних непогода, одржавања свечаности и манифестација и других догађаја који захтевају подршку.

Начелник Одељења за послове одбране и ванредне ситуације Душан Тодоровић одржао је предавање о организационој стрктури Града и Градске управу,а у другом сегменту радног дела, било је речи о структури и раду Одељења за послове одбране и ванредне ситуације и Градског штаба за ванредне ситуације кроз аспект цивилно – војне сарадње.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)