РАДОСТ У ЦЕРОВИ И ДВОРСКОЈ: Велики радови на друмовима Рађевине

Владимир Митрић

18. 05. 2021. у 15:57

У РАЂЕВИНИ се, у скоро сваком селу и засеоку, чује звук машине, које или сређују макадамске путеве до највећих недођија или се гради нова инфраструктура или стижу нови километри асфалтних путева.

РАДОСТ У ЦЕРОВИ И ДВОРСКОЈ: Велики радови на друмовима Рађевине

Foto: В. М.

Тренутно највише разлога за радовање имају мештани села Дворска и Церова, која ће добити седам километара нове, савремене и асфалтиране саобраћајнице која води ка регионалном друму Лозница-Крупањ.

-Реч је о путу, који је асфалтиран пре више од четири деценије и који ће да засија у пуном сјају -каже Иван Исаиловић, председник општине Крупањ.

-Успели смо, уз здушну помоћ државе, да изградимо најмодерније путеве у свим правцима, од оног према Лозници, Завлаци, Ваљеву, Шапцу, Љубовији, Мачковом камену, Дрини...То је, не тако давно, био само пусти сан људи у Рађевини.Сада се ради пуном паром по селима, да свако од њих буде приближено и средишту општине и најважнијим друмовима.Машине скоро да не стају месецима.Људи се радују, а мени је „пуно срце“.

Foto: В. М.

 

Стеван Обадовић, рођен у Дворској, један је од оних који често долази у завичај, где одржава прадедовско огњиште и имање, са својим сином Микијем. Мада живи у Руњанима, код Лознице, где је, такође, на прадедовском имању, каже да доласком, боравком и радом у Дворској, на најлепши начин, спаја све лепоте и дивоте Рађевине и Јадра и људи тих питомих крајева.

-Изградњи ново асфалта кроз Дворску сањам деценијама, било је обећања да је „ствар готова“, али ништа није урађено, а сад видим да ћемо да добијом пут, па ћемо још лакше да долазимо и, с разлогом, сви се радујемо, и они који овде живе и ми који смо у овој красоти проходали.

Foto: В. М.

Tekst potpisa

На путевима кроз Дворску и Церову у току је постављање тампона и цевовода испод њих куда треба да долази вода.Врло брзо, следе асфалтирање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)