КОВИД ОДЕЉЕЊИМА 21 ПАЦИЈЕНТ: У Рудничко-таковском крај од почетка епидемије заражено 3.363 лица

Милорад Бошњак

18. 05. 2021. у 13:36

НА лечењу у сва три одељења „црвене“ зоне Опште болнице у Горњем Милановцу, тренутно се и даље лечи 21 пацијент.

КОВИД ОДЕЉЕЊИМА 21 ПАЦИЈЕНТ:  У Рудничко-таковском крај од почетка епидемије заражено 3.363 лица

Фото: Депоситпхотос

- Од њих 21, на корона вирус позитивно је 18, један негативан, а два чекају резултате тестирања. Током последња 24 часа, на лечење смо примили две особе, са симптомима који указују на могућу заразу овим вирусом. У том периоду, имали смо два превода пацијената из наше „црвене“ зоне у друге медицинске установе: jедног у крагујевачки Клинички центар, другог у Ковид болницу у Батајници – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора болнице.

Нема званичних података о броју лица, евентуално новооболелих од ковида-19, за које је надлежан Дом здравља у Горњем Милановцу. Укупан број лица оболелих од ковида-19 у актуелном пику епидемије, по евиденцији те установе, овде је за сада 3.303, од којих је 1.521 излечено.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна надаље и у актуелном „пику“, према званичним подацима, заражена су 3.303 лица, уз нажалост 119 смртних жртава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)