ИНТЕНЗИТЕТ ПРЕНОШЕЊА ВИРУСА ОПАДА: Епидемиолошка ситуација у Пиротском округу се поправља

В.Ћ.

17. 05. 2021. у 20:34

ЈУЧЕ и данас на подручју Пиротског округа, регостровано је 18 лабораторисјки потврђених случајева ковида 19, а на тестирање је послато 27 сумњивих узорака. У Општој болници у Пироту, јуче и данас од последица заразе преминуле су две особе, чиме је број преминулих од почетка епидемије повећан на 236 особа у округу.

ИНТЕНЗИТЕТ ПРЕНОШЕЊА ВИРУСА ОПАДА: Епидемиолошка ситуација у Пиротском округу се поправља

Фото: В.Ћ.

Како у свом дневном извештају наводи пиротски ЗЗЈЗ, проценат позитивности тестова опада, а интензитет преношења вируса је у опадању. У ковид амбуланти Дома здравља обављено је 108 прегледа, од чега 37 првих, а 71 контролни. Мера кућне изолације наложена је за 26, а укинута за 16 особа. На лечењу у Општој болници тренутно је 20 пацијената од којих10 из Пирота, по троје из Димитровграда, Беле Паланке и Бабушнице и један из Књажевца.

Од почетка имунизације на подручју округа дато је 47.585 доза вакцине. Комплетно је вакцинисано 20.609 особа, а данас су вакцинисане особе, без заказаног термина Синофарм цепивом.

Епидемиолошка ситуација у Пиротском округу је несигурна, процењују у Центру за контролу и превенцију болести пиротског ЗЗЈЗ и апелују на доселдно поштовање превентивних мера и масовну имунизацију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)