ДВЕ ДОНАЦИЈЕ ОД ПОМОЋИ ДРЖАВЕ: Дарови Дому здравља и предшколској установи у Власотинцу

И. МИТИЋ

18. 05. 2021. у 07:13

ДОМ здравља је добио ново возило марке "пежо", са седам седишта, а Предшколска установа "Милка Диманић" плац поред вртића "Колибри".

ДВЕ ДОНАЦИЈЕ ОД ПОМОЋИ ДРЖАВЕ: Дарови Дому здравља и предшколској установи у Власотинцу

Фото: СО у Власотинцу

Донације је обезбедило власотиначко предузеће "Хидро систем" (ХСВ), а повод је помоћ Владе Србије привреди - започета у прошлој и настављена у овој години.

- Одлучили смо да заједници вратимо део помоћи коју смо добили, а донације смо обезбедили у договору са локалном самоуправом - истакао је Јован Цветковић, директор ХСВ.

У Дому здравља кажу да ће им ново возило знатно олакшати рад, а директорка др Милена Станковић Митровић је и ову прилику искористила да суграђане позове да се вакцинишу.

Донација плаца од 406 квадрата ће, како је најављено, омогућити још боље услове за бригу о деци и ублажити недостатак смештајних капацитета.

- План је да реконструишемо стари објекат и догодине доградимо нови, јер нам недостаје простор. На листи чекања за боравак у овој установи је више од стотину малишана, а до краја 2021. ћемо реконструисати постојећи објекат вртића у Стајковцу који ће, због повећаног броја деце, добити још једну собу - наглашава Снежана Филиповић, директорка Предшколске установе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)