ПОЧЕЛА ДЕЧЈА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА: "Народни универзитет" у Врању организује радионицу (ФОТО)

Ј. С.

17. 05. 2021. у 17:39

У ГРАДСКОМ парку у Врању почела је друга Дечја ликовна колонија, коју организује Јавна установа "Народни универзитет".

ПОЧЕЛА ДЕЧЈА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА: Народни универзитет у Врању организује радионицу (ФОТО)

Фото: Ј. С.

- Велико ми је задовољство што се овогодишња колонија одржава баш овде у реконструисаном и сређеном простору. Надам се да ће ово окружење додатно утицати на вашу креативност и стваралаштво. Желим вам да се током трајања колоније, пре свега лепо дружите, а наравно и изнедрите нове идеје и креативна дела -  рекла је већница Савић.

Фото: Ј. С.

Гордана Димитријевић, директорка "Народног универзитета'' истакла је да ће овогодишња колонија трајати три дана и да ће учествовати најталентованији ученици од петог до осмог разреда основних школа Пчињског округа. 

- Данашњи гости су ученици основних школа из Владичиног Хана, Босилеграда и Врањске Бање, сутра ће наши гости бити ђаци из Бујановца, а у среду очекујемо ученике из Сурдулице. Циљ Дечје ликовне колоније је промоција уметности и креативности, односно могућности да се деца изразе на овакав начин. Такође, у оквиру овог дружења деца ће бити у прилици да размене искуства са својим другарима из других школа, као и да сарађују са члановима Ликовне радионице и водитељком колоније Весном Маринковић Станковић, академском сликарком. Такође, велико је задовољство што ће већи део колоније бити одржан управо овде у дивном амбијенту Градског парка”, рекла је директорка.

У наставку активности за децу у Градском парку, данас од 18:30 сати биће одржана дечја представа ,,Три прасета" у извођењу Позоришта ,,Бора Станковић".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)