НОВОЗАРАЖЕН ЈЕДАН, У КОВИД ОДЕЉЕЊИМА 21 ПАЦИЈЕНТ: Епидемија вируса короне у Горњем Милановцу

М. Бошњак

17. 05. 2021. у 14:06

ОД ПОЧЕТКА епидемије у марту 2020, на територији Горњег Милановца, укупно је заражено 3.363, а преминуло 124 особа.

НОВОЗАРАЖЕН ЈЕДАН, У КОВИД ОДЕЉЕЊИМА 21 ПАЦИЈЕНТ: Епидемија вируса короне у Горњем Милановцу

Илустрација / Фото Depositphotos

Укупан број лица оболелих од ковида-19 у актуелном пику епидемије, по евиденцији те установе, овде је 3.303, од којих је 1.521 излечено. Увелико се смањује и број прегледа евентуалних новозаражених, којих је донедавно дневно било и око две стотине.

- У Ковид амбуланти Дома здравља, јуче (недеља, 16. мај) прегледано је 67 особа, урађена су 22 антигенска теста, узета три назофарингеална бриса – потврђује др Александар Чивовић, в.д. директора овог Дома.

У сва три одељења „црвене“ зоне Опште болнице у Горњем Милановцу, тренутно се лечи 21 пацијент.

- Од њих 21, на корона позитивно позитивно је 19, два чекају резултате тестирања. Током последња 24 часа, на лечење смо примили четири особе, са симптомима који указују на могућу заразу овим вирусом – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора болнице.

Фото: Депоситпхотос

 

Фото Depositphotos

 

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна надаље и у актуелном „пику“, према званичним подацима, заражена су 3.303 лица, уз нажалост 119 смртних жртава.

Закључно са јучерашњим даном, по подацима Дома здравља, од почетка имунизације у овом крају, неком од четири врсте расположивог цепива, вакцинисана су 13.284 заинтересована лица, ревакцинисано је њих 9.675.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)