ДА СТВОРИМО БОГАТУ СПОРТСКУ ТРАДИЦИЈУ: Министар Удовичић и градоначелник Пајић у Мајуру код Шапца (ФОТО)

В. МИТРИЋ

16. 05. 2021. у 18:10

МИНИСТАР омладине и спорта Вања Удовичић посетио је Шабац и састао се са градоначелником др Александом Пајићем у Градској кући где су разговарали о спортској инфраструктури.

ДА СТВОРИМО БОГАТУ СПОРТСКУ ТРАДИЦИЈУ: Министар Удовичић и градоначелник Пајић у Мајуру код Шапца (ФОТО)

Фото: В. Митрић

Министар и градоначелник су потом посетили Мајур, где су свечано отворили фискултурну салу у Основној школи „Мајур”.

Приликом отварања сале, министар је истакао да је ово изузетно значајан дан за становнике Мајура, али и околних места.

- Улагање у спортску инфраструктуру је предуслов да се настави богата спортска традиција, али и квалитет живота свих грађана. У Основној школи „Мајур” која има традицију дугу 134 године ђаци неће више часове физичког васпитања одржавати у две учионице, као што је то било до сада, већ ће моћи да у савремено опремљеној фискултурној сали са новом опремом, заволе спорт. Додатна предност ове сале је могућност да је локални спортски клубови користе за тренинге, што ће створити услове да у овом месту постану активни многи спортови - истакао је министар Удовичић и додао да ће ова сала дати мотивацију свим ученицима и да се нада да ће овде стасати будући шампиони.

Ово је, по речима министра Удовичића, “тенденција коју треба да наставимо широм Србије, јер жеља нам је да све школе добију овакве фискултурне сале, и да омогућимо нашој деци најбоље могуће услове да се баве школским спортом, да имају квалитетнију наставу, али и да омогућимо локалним клубовима да у бољим условима остварују своје резултате”.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић казао је да ће ученици ове школе сада имати једну од највећих и најмодернијих фискултурних сала у региону.

- Школа је након реконструкције и надградње објекта добила четири нове учионице, свечану салу, фискултурну салу, нову котларницу на биомасу и нове спортске терене. Након завршених радова, ученици ће наставу похађати у једној смени. Овај пројекат вредан је два милиона евра и држава је показала да је партнер нашем граду - рекао је градоначелник Шапца, наглашавајући да је улагање у образовање улагање у будућност.
Пајић је обећао да ће бити настављена реконструкција образовних здања.

- Захвалан сам држави на великој подршци. Изузетно сам срећан што ће ученици и мештани Мајура сада имати адекватне услове за бављење спортом, а спортски клубови још један објекат за ову намену поручио је Пајић.

За нове спортске почетке, основној школи у Мајуру министар Удовичић уручио је и комплет опреме за фискултурну салу, кошаркашке табле са зглобним обручима, голове, одбојкашку мрежу и 40 лопти за кошарку, рукомет, одбојку и фудбал.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)