ОАЗА У ЦЕНТРУ ГРАДА: Свечано отоворен реконструисани градски парк у Врању (ФОТО)

Д. РИСТИЋ

15. 05. 2021. у 20:43

У ПРИСУСТВУ министарке туризма и телекомуникација Татјане Матић, у Врању је свечано отворен реконструисани Градски парк.

ОАЗА У ЦЕНТРУ ГРАДА: Свечано отоворен реконструисани градски парк у Врању (ФОТО)

Фото: Д. Ристић

Након две године радова, Врањанци, нарочито они најмлађи, нису крили радост што коначно улазе у обновљени парк, упркос лошем времену. Министарка Татјана Матић је казала да је веома поносна што стоји поред споменика великом Борисаву Станковићу у обновљеном Градском парку.

- Драги Врањанци, чувајте своју историју и традицију, јер заиста имате чиме да се поносите. Министарство подржава многе пројекте и драго ми је да видим да све то има смисла - казала је министарка, изражавајући задовољство што ће парк, уз друге знаменистости града, бити део богате туристичке понуде Врања.

Градоначелник Врања Слободан Миленковић је на отварању казао да је прелепа оазе у самом центру града, реконструисана тако да се сачува душа парка, подигнутог 1890. године, али и да се оплемени новим саржајима. За најмлађе, ту је обновљено игралиште са новим мобилијаром, за старије - шаховски кутак. Обновљена је и летње сцена и постављена ЛЕД расвета, а нови изглед добио је и централни плато испред споменика Бори Станковићу. Парк је добио и Музички павиљон и фонтану, захваљујући чему ће бити добар простор за културне и музичке догађаје, казао је градоначелник, захваљујући се Врањанцима на стрпљењу и надлежном министарству на подршци.

Он је апеловао на суграђане да чувају свој парк како би, леп и умивен, био добар и будућим нараштајима. На крају, пуштањем балона у вис, парк је званично отворила петогодишња Неда Станковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)