РЕВАКЦИНАЦИЈА У СЕОСКИМ АМБУЛАНТАМА У ПАРАЋИНУ: Остала још Трешњевица, а многи мештани су искористили прилику да приме прву дозу

З.Р.

15. 05. 2021. у 19:47

ЗА РЕВАКЦИНАЦИЈУ становништва села у параћинској општини остало је још 76 вакцина да се дају у амбуланти у селу Трешњевица, уз могућност да тада прву дозу вакцине приме и остали грађани који су заинтересовани.

РЕВАКЦИНАЦИЈА У СЕОСКИМ АМБУЛАНТАМА У ПАРАЋИНУ: Остала још Трешњевица, а многи мештани су искористили прилику да приме прву дозу

Фото: З.Р.

Према речима др Иване Марјановић, координаторке за вакцинацију и начелнице опште медицине Дома здравља, најпре је у периоду од 12. до 21. априла у сеоским амбулантама дато 496 првих доза кинеске вакцине „синофарм“.

- Реч је о амбулантама у Поповцу, Стубици, Доњем Видову, Дреновцу, Рашевици, Плани, Доњој Мутници и Бусиловцу, а нешто касније дато је 76 доза прве вакцине „синофарм“ и у Трешњевици. Од трећег маја почела је ревакцинација по истом распореду и равакцинисано је преко 470 особа, а искористили смо прилику и нове прве дозе примило је преко 200 заинтересованих људи – рекла је др Марјановић.

Одзив за вакцинацију је одличан, а како се имунизација наставља и у граду у хали спортова, координаторка за вакцинацију позвала је све пунолетне суграђане да се вакцинишу, да сачувају тако своје здравље и да допринесу стварању колективног имунитета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)