НА ОБАЛИ ДУНАВА, А ТРИ ДАНА БЕЗ ВОДЕ: Реконструише се бунар у Бегечу, 3.500 становника зависи од цистерни

С. Бајић

14. 05. 2021. у 02:08

У СЕЛУ Бегеч на левој обали Дунава, двадесетак километара удаљеном од Новог Сада, је прекинуто водоснабдевање због радова на регенерацији бунара на локалном изворишту, па ће вода потећи цевима тек у суботу увече.

НА ОБАЛИ ДУНАВА, А ТРИ ДАНА БЕЗ ВОДЕ: Реконструише се бунар у Бегечу, 3.500 становника зависи од цистерни

Фото И. Митић

За житеље Бегеча, њих око 3.500, постављене су цистерне са пијаћом водом у центру, код пијаце и код гробља, у улици Вука Караџића, прекопута броја 69. У ЈКП „Водовод и канализација Нови Сад“ истичу да насеље Бегеч није прикључено на градски дистрибутивни систем, већ се цело место снабдева водом из бунара који се налази у источном делу тог приградског насеља.

- С обзиром на то да је ЈКП “Водовод и канализација” преузело одржавање и управљање локалним водоводним системом, неопходна је регенерација бунара који је изграђен пре 40 година. Реконструкција бунара је обавезна како би се утврдио његов капацитет, на основу чега ће моћи да се процени потребна снага пумпе која ће се уградити – кажу у ЈКП „Водовод и канализација“.

У том предузећу такође истичу да ће по завршетку радова бити очишћена и два резервоара који су део локалног водоводног система.

- Да би се насеље Бегеч повезало на градски водоводни систем неопходна је изградња магистралног цевовода, односно, доводника воде и то на релацији Адице – Ветерник – Футог – Бегеч. Тренутно је у току прва фаза изградње доводника на траси Адице – Ветерник. Повезивањем на централни градски систем водоснабдевања и реконструкцијом старе и дотрајале мреже у насељу, која ће се радити парцијално, стећи ће се услови да становници Бегеча добију квалитетну воду за пиће – потврдили су у ЈКП „Водовод и канализација Нови Сад“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)