МЕДИЦИНАРЕ „ОБУКЛА“ ГРАДСКА УПРАВА: Нове униформе за запослене у Дому здравља у Кикинди

Р. Шегрт

13. 05. 2021. у 21:41

ЗДРАВСТВЕНИ радници Дома здравља, који напорно раде као носиоци процеса имунизације у Кикинди, више неће облачити старе, изношене и тесне униформе, јер ће сви добити нове.

МЕДИЦИНАРЕ „ОБУКЛА“ ГРАДСКА УПРАВА: Нове униформе за запослене у Дому здравља у Кикинди

Фото: Р. Ш.

Градска управа је одлучила да их части „оделима“, а нове мантиле добиће не само лекари и техничари већ и немедицински радници. За набавку 230 униформи из градског буџета је издвојено 630.000 динара.

- Градоначелник Никола Лукач нас редовно обилази током пандемије, прати наш рад и зна колико радимо прековремено. Приметио је да многи техничари имају лоше униформе и одлучио је да нам донира нове. Кад год смо се обратили Градској управи добили смо помоћ, јер у време пандемије небисмо могли сами да набавимо све што је потребно- наводи др Биљана Марковић, директорка ове установе.

Фото: Р. Ш.

Донација је знак захвалности за напоре које здравствени раднуици чине ради очувања здравља грађана Кикинде у борби против ковида 19, каже Дијана Јакшић-Куирски, заменица градоначелника. Она је дирекорки Марковић у четвртак уручила 40 унифомри за засполене у Стоматлошкој служби.

- Униформе је прва добила служба Кућне неге, сада стоматологије, а до краја месеца сви запослени у Дому здравља имаће нове мантиле. Лекари, медицинске сестре и техничари дуже од годину дана показују максималну пожртвованост и чине велике напоре у очувању здравља наших грађана, уз велики ризик који носи професија којом се баве – истакла је Јакшић-Киурски.

Фото: Р. Ш.

КУПЉЕНА И ОПРЕМА

- Градска управа је опремила комплетно вакцинални пункт са два нова лап топ рачунара, два штампача, а два рачунара два користомо на реверс. Купљен је и сав потребан медицински материјал. Добили смо и штампач за ковид амбуланту- набраја др Марковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)