ВАЖАН СВАКИ СЕКУНД ЖИВОТА: Деа Ђурђевић у Новом Саду на трибини о безбедности у саобраћају

С.Б.

13. 05. 2021. у 17:19

ТРИБИНА о безбедности у саобраћају, намењенa ученицима новосадских средњих школа, одржана је данас у Гимназији „Лаза Костић“ у организацији Града Новог Сада и удружења „Будимо безбедни“, са циљем да укаже на значај одговорног понашања свих учесника у саобраћају и поштовања саобраћајних прописа.

ВАЖАН СВАКИ СЕКУНД ЖИВОТА: Деа Ђурђевић у Новом Саду на трибини о безбедности у саобраћају

Фото: Пресс служба

Ученицима је посебну пажњу привукло обраћање председнице удружења „Будимо безбедни“ и ТВ водитељке, Дее Ђурђевић, која је прошле године имала саобраћајну незгоду и која преносећи лично искуство, говорећи на трибинама широм Србије, жели да укаже на значај одговорног понашања у саобраћају.

матрам да су млади најпаметнија категорија нашег друштва и данас, кроз своју личну причу и фотографије несреће коју сам доживела као и целог процеса опоравка желим да им поручим да се свака ситуација може превазићи, али да је најважније да схвате колико је важно да воде рачуна и да се придржавају прописа јер је сваки секунд у животу важан, а поготово секунд у саобраћају- поручила је Деа Ђурђевић.

Са своје стране, Дина Вучинић, чланица Градског већа за образовање, истакла да је превенција најбољи начин за спречавање ризика и да промовисање одговорног понашања у саобраћају има велику важност у подизању нивоа безбедносне културе грађана, пре свега младих људи.

- Чули смо потресну и инспиративну причу о борби за живот једне храбре, младе жене, коју врло добро знате са малих екрана. Водитељка Деа Ђурђевић говорила је о томе како се не одустаје, како се у најтеже битке иде са осмехом и побеђује и колико је безбедност у саобраћају важна. Ученици су кроз разговор са неустрашивом Деом сазнали да се одговоран учесник у саобраћају не постаје добијањем саобраћајне дозволе. О одговорном и безбедном понашању у саобраћају учи се годинама, целог живота. Оваква предавања су од суштинског значаја за средњошколце који због свог узраста још увек не осећају у којој мери су одговорни за безбедност других у саобраћају, без обзира да ли возе ролере, бицикл или електрични тротинет- рекла је Дина Вучинић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)