ПЕРОНИ У МРКЛОМ МРАКУ: Новосадска железничка станица због пожара на трафостаници десет дана нема електричну енергију

Љ. П.

13. 05. 2021. у 06:21

ПУТНИЦИ и возови на Железничкој станици у Новом Саду, већ десет дана су у мраку због пожара на трафостаници, који је 3. маја избио у 20.55. На отклањању квара се ради, а по најавама из "Инфраструктуре железнице Србије" очекује се да осветљење буде поправљено до краја ове недеље и да ће радити у пуном капцитету.

ПЕРОНИ У МРКЛОМ МРАКУ: Новосадска железничка станица због пожара на трафостаници десет дана нема електричну енергију

Фото Н. Карлић

Ненад Станисављевић, портпарол "Инфраструктуре железнице Србије", каже да су радови на поправци трафостанице у току.

- И поред тога што је железничка станица у Новом Саду остала без струје, сви послови у станици се обављају редовно - наводи Станисављевић.

- Наше стручне службе одмах су ставиле у функцију дизел-агрегате и на тај начин обезбеђени су услови да у станици раде несметано сви сервери, затим Оператика за управљање саобраћајем, као и отправници возова.

Фото: Printskrin

Фото: Printskrin

На тај начин, како истиче, обезбеђено је безбедно и редовно функционисање саобраћаја у железничкој станици. Поред тога, уз помоћ агрегата обезбеђено је и осветљење простора код благајне.

У Електродистрибуцији Србије за наш лист потврдили су да је 3. маја дошло до прекида у снабедевању електричном енергијом главне железничке станице у Новом Саду, због пожара у трафостаници која је у власништву "Железнице Србије".

КАРТЕ ПИШУ РУЧНО

БЛАГАЈНЕ у шалтер-сали раде, а запослени путницима, како смо се уверили, издају карте које попуњавају ручно. На перонима тек неколико путника, јер због изградње нове пруге од Београда до Новог Сада и број полазака је смањен. У ноћним сатима је такође мање путника.

- Након санације квара и захтева власника за укључење, биће одмах нормализовано снабдевање електричном енергијом - наводе у Електродистрибуцији.

Трафо која је због пожара у квару, како предочавају "Инфраструктуре" , стара је скоро шест деценија, и предвиђено је да у оквиру изградње пруге за велике брзине у потпуности буде замењена новом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)