„ФАЈЗЕР“ ХОЋЕ И МЛАЂИ ОД 18 ГОДИНА: У Кикинди гужве за цепива, дневно се вакцинише око 500 грађана (ФОТО)

Р. Шегрт

12. 05. 2021. у 17:08

НА вакциналном пункту у центру Кикинде ових дана су велике гужве, јер је све већи број грађана који желе да се вакцином заштите од вируса корона.

„ФАЈЗЕР“ ХОЋЕ И МЛАЂИ ОД 18 ГОДИНА: У Кикинди гужве за цепива, дневно се вакцинише око 500 грађана (ФОТО)

Фото: Рада Шегрт

Главна сестра Дома здравља и координаторка за имунизацију Мира Пећанац каже да се дневно вакцинише око 500 грађана. Сада на вакцинацију долази све више младих људу, па чак и они који имају мање од 18 година.

- Откако је препоручено да „Фајзер“ вакцину могу да приме и млади од 16 до 18 година, са потврдом педијатра, код нас је доста заинтересованих. Иначе, сада све више младих прима вакцине. Старијих је било више на почетку имунизације, па је код нас вакцинисано око 70 одсто те популације. Осим на пункту, наше екипе одлазе и у села, као и у кућне посете какао би вакцину добиле непокретне особе– рекла је Пећанац за „Новости“.

Фото: Рада Шегрт

 

Имунизација у Кикинди почела је 20. јануара и овај град је међу првима по броју вакцинисаних.

До сада је прву дозу примио 18.131 грађанин, а обе дозе 13.670 особа. Број је и већи јер је преко Опште болнице прву дозу добило још 1.000 , а другу још толико људи. Грађнима су доступне све врсте вакцина, тако да могу да бирају. Вакцинални пункт у центру града, у Улици војводе Путника, у просторијама Удружења пензионера, ради од осам до 20 сати.

СТРЕПЉЕЊЕ И МОТИВАЦИЈА

Занимљиво је да и поред велике гужве, нема негодовања, чак ни гласне приче и грађани много стрпљивије чекају за вакцине него раније на прегледе у амбулантама.

- Гужве су повећане због тога што није потребна претходна пријава, али је стимулација и новчана надокнада од државе – каже Пећанац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)