НА ПРВОЈ ЛИНИЈИ КОВИД ОДБРАНЕ: У Краљеву медицинске сестре и техничари свој дан обележили у радној атмосфери

Г. Ћировић

12. 05. 2021. у 12:34

МЕДИЦИНСКЕ сестре и техничари из краљевачких здравствених институција свој дан и ове године обележили су без велике помпе и прославе, у радној атмосфери бринући о пацијентима у такозваном ковид и нон ковид систему, пружајући медицинску помоћ свима којима је она неопходна, учествујући у имунизацији становништва на вакциналним пунктовима у овдашњој хали спортова и 12 амбуланти у околним селима...

НА ПРВОЈ ЛИНИЈИ КОВИД ОДБРАНЕ: У Краљеву медицинске сестре и техничари свој дан обележили у радној атмосфери

Фото: Г. Шљивић

Као и увек на првој линији одбране против ковида и других болести.


- Ова инфекција је показала да су сестре и техничари беу дилеме највећи погон који је радио у примарној, секундарној или рехабилитационој ковид зони. Пружајући потпуну здравствену заштиту, било да се ради о ковид или „нон ковид“ пацијентима, и ми смо обољевале, живеле са тим пацијентима, радовале се сваком излечењу, сваком новом удаху који је значио живот, али смо истовремено и туговале када би се опраштале од њих, када за њих више није било наде - каже Марија Мијајловић, главна медицинска сестра Опште болнице „Студеница“ у Краљеву.

Фото: Г. Шљивић

 

Она је овом приликом нагласила да се уобичајеном, нормалном начину живота сви заједно можемо вратити само у случају високог процента вакцинисаних грађана.


- Близу смо, али и још далеко од победе против короне – додала је главна сестра ОБ „Студеница“. - Трудићемо се да свој посао обављамо што боље можемо, а свакако ћемо се активно укључити и у реформу здравственог система, нарочито када је у питању организација медицинских сестара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

ЈЕЗИВО: Хиљаде усташа дошло на Хрватска - Италија! И жене, и старци, сви певају страшне стихове!