НЕЋЕ ДА ПОШТУЈУ ДРЖАВУ, АЛИ ХОЋЕ СРПСКЕ ВАКЦИНЕ: Албанци масовно долазе са Косова и Метохије да се вакцинишу у Рашкој области

Танјуг

12. 05. 2021. у 10:48

УЗ чињеницу да је Косово и Метохија међу последњима по броју вакцинисаних грађана, стоји и податак да, поред Срба, све већи број Албанаца са Косова и Метохије одлази у централну Србију како би примили вакцину против коронавируса.

НЕЋЕ ДА ПОШТУЈУ ДРЖАВУ, АЛИ ХОЋЕ СРПСКЕ ВАКЦИНЕ: Албанци масовно долазе са Косова и Метохије да се вакцинишу у Рашкој области

Фото: ЕПА

„Газета експрес” наводи да „хиљаде Албанаца са Косова (и Метохије), углавном старијих, одлази на вакцинационе пунктове у Србију, најчешће у Рашку, а да (тзв.) косовска влада нема одговор и решење за овај проблем”.

Иако су питања о овој теми послата кабинету Аљбина Куртија, Министарству здравља и Министарству унутрашњих послова, Газета није добила одговор ни једне од ових институција.

На овај проблем указују и чланови скупштинског Одбора за здравство, а члан овог одбора из редова ДПК Беким Хаџију подсећа да је косовска влада одбила помоћ у вакцинама од Албаније и да због изостанка довољних количина вакцина, Албанци одлазе у централну Србију да се вакцинишу, додаје се у тексту.

- С обзиром да влада није успела да обезбеди вакцине, имамо информације да ће многи грађани бити вакцинисани у Србији. Док је влада одбила вакцине из Албаније, део становника Гњилана и Приштине иду у Прешево, док грађани северног дела Косова организовано иду у Нови Пазар. Грађани проналазе алтернативне начине, а косовска влада само посматра - изјавио је Хаџију.

Он је додао да, иако је ситуација са пандемијом забрињавајућа, нема извештаја министра здравља Арбена Витије.

Приштина је до сада успела да обезбеди око 29.000 вакцина које су најпре намењене за имунизацију здравствених радника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)